Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Animasyon Etkisi Yaratan Gerçekçi Böcek Kuklası

3B Animasyon Etkisi Yaratan Gerçekçi Böcek Kuklası

Barnaby Dixon, karanlıkta parlayan gerçekçi böcek kuklası "Bug Puppet" ile görsel efektlere benzer görüntüler yaratıyor.

Barnaby Dixon yarattığı gerçekçi kuklalarla internette oldukça dikkat çekiyor. Son el yapımı kukla çalışması ise bir böcek. Kukla o kadar gerçekçi ki elleriyle minik objeleri kavrayabiliyor, kanatlarını çırpabiliyor.

Kukla oynatıcısının görünmez olduğu sahneler

Dixon’ın şekillendirilebilir hafif plastikten yaptığı kukla, abartılı ve çizgi film benzeri hareketler yerine hemen göze çarpmayan doğal jestler sergiliyor. Kukla, herhangi bir sahne ışığına gerek duymuyor. Işık kapandığında oynatıcı neredeyse tamamen görünmez hale geliyor ve fosforlu dış yüzeyiyle kukla parlıyor. Bu andan sonra ekranda 3 boyutlu bir animasyon izliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Dolayısıyla kuklanın ne kadar etkileyici bir performansı olduğunu görmek için videoda ışıkların kapandığı noktaya (1:30) kadar beklemenizi öneririm. İkinci bir böceğin belirdiği ve 2:08’de böceğin patlayıp dağıldığı ana özellikle dikkat.

2003 yılından beri stop-motion animasyonla ilgilenen Barnaby Dixon’ın geçtiğimiz yıl videosunu yayınladığı dans eden Manu ve 8 ay önce videosunu yayınladığı Raptor Puppet da internette ses getirmişti. Hatta Raptor Puppet ses de çıkarıyor. Manu’nun ise önce normal versiyonunu hazırlamış, bir süre sonra onu da fosforla karanlıkta parlar hale getirmiş.