Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2021 Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri Kazananları

2021 Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri Kazananları

163 ülkeden binlerce fotoğrafın katıldığı Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri kazananları açıklanırken Yılın Fotoğrafçısı ödülünü Türkiye’den Mehmet Aslan kazandı.

Art Photo Travel’ın düzenlediği üç büyük yarışmadan biri olan Siena International Photo Awards’un (Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri) 2021 yılı kazananları açıklandı. Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçıların başvurduğu yarışmada spordan doğaya, hayvanlardan insanlara kadar farklı alanlara ve noktalara odaklanan kareler tekniğiyle ve anlattığı hikayeyle birlikte değerlendirilerek ödüllendirildi.

163 ülkeden binlerce fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada Yılın Fotoğrafçısı ödülü ile birlikte toplamda 12 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. 11 farklı kategoride ödüllerin verildiği yarışmaya bu yıl özel olarak COVID-19 kategorisi de eklendi.

Yılın Fotoğrafçısı ödülünü Mehmet Aslan kazandı

Bu sene Yılın Fotoğrafçısı ödülünü Hardship of Life (Hayatın Zorluğu) adlı fotoğrafıyla Türkiye’den Mehmet Aslan kazandı. Henüz annesinin karnındayken Suriye’deki savaş sırasında açığa çıkan sinir gazına maruz kalan annesinden dolayı doğuştan rahatsızlığı bulunan ve bu nedenle uzuvları olmadan dünyaya gelen Mustafa’yı kucaklayan babasını büyüleyici bir anda yakalayan Mehmet Aslan büyük ödülün kazananı oldu. Yerli ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Mehmet Aslan’ın The International Federation of Photographic Art (FIAP) unvanı da bulunuyor. Türkiye’den fotoğrafçı Ahmet Fatih Sönmez Seyehat ve Macera kategorisinde Return to the Village (Köye Dönüş) başlıklı karesiyle, Levent Ateş ise COVID-19 kategorisinde Loneliness (Yalnızlık) başlıklı fotoğrafıyla mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Kazanan tüm fotoğraflar Siena’da 23 Ekim – 5 Aralık tarihlerinde düzenlenecek festivalde gösterilirken, bu etkinlikte ödül töreni de gerçekleştirilecek. Uluslararası Siena Fotoğraf Ödülleri’nde yılın fotoğrafını ve kategorilerinde birinci olan fotoğrafları sizler için derledik. Yarışmada dereceye giren tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Art Photo Travel’ın bir diğer yarışması Drone Photo Awards’un 2021 yılı kazananlarını derlediğimiz habere de bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Photo of the Year
Hardship of Life
Mehmet Aslan

siena fotoğraf


Street Photography
Childhood
Lopamudra Talukdar


Journeys & Adventures
This is My Jungle!
Sergey Savvi


Fascinating Faces and Characters,
Zor
by Selene Magnolia


The Beauty of Nature
Green Light Forest
Shirley Wung


Animals in Their Environment
Food for Weeks
Ronan Donovan

siena fotoğraf


Architecture & Urban Spaces
Lona / Biala
Gustav Willeit


Sports in Action
Street Fighting
Anupam Roy Chowdhury


Documentary & Photojournalism
Captive
Marcus Westberg

siena fotoğraf


COVID-19
Birthday
Brais Lorenzo Couto


Under 20
Buzzard at Dusk
Ben Pulletz


Storyboard
Saving Chimpanzees in Congo
Brent Stirton

Görsel: Siena Fotoğraf Ödülleri