Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2022 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Kazananları

2022 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri Kazananları

The World Photography Organization tarafından düzenlenen Sony World Photography Award 2022 kazananları çevrimiçi etkinlikle açıklandı.

Her yıl The World Photography Organization tarafından düzenlenen Sony World Photography Award (Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülü) 2022 kazananları belli oldu. Yarışmada Yılın Öğrenci Fotoğrafçısı, Yılın Genç Fotoğrafçısı ve Yılın Fotoğrafçısı unvanı da dahil olmak üzere pek çok kategoride fotoğrafçılar ödüllendirildi.

Anı ölümsüzleştiren büyüleyici fotoğraflar

Dünyanın farklı noktalarından katılımın olduğu yarışmaya toplamda 340 binden fazla başvuru gerçekleşti. İşler; profesyonel, açık, öğrenci ve gençlik olmak üzere dört ayrı klasmanda değerlendirildi.

Kazananlar ve kazanan fotoğrafçıların röportajlarını içeren etkinlik çevrim içi düzenlenirken Yılın Fotoğrafçısı unvanını kazanan Adam Ferguson 25 bin dolar nakit ödülün yanı sıra Sony’nin ekipman kitini de kazandı. Fotoğrafçı, Meksika’da ABD sınırını geçmeyi bekleyen insanların otoportrelerinden oluşan serisiyle büyük ödüle ulaşan kişi oldu. Açık Yarışma klasmanında Scott Wilson Yılın Fotoğrafçısı seçildi. Genç klasmanda Tri Nguyen, Öğrenci klasmanında ise Ezra Bohm büyük ödülün sahibi oldu. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisi bu yıl 13 Nisan ile 2 Mayıs tarihleri ​​arasında Londra’daki Somerset House’da düzenlenecek.

2022 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nde profesyonel klasmanda kazananlarını sizler için derledik. 10 kategorinin yer aldığı bu klasmanda yarışmaya başvuranlar 5 ile 10 fotoğraf arasında değişen sayıda eserleriyle ile katılım gösterdi. Yarışmada kategorilerinde dereceye giren diğer tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte kategorilerinde yılın en iyi fotoğraflarının ödüllendirildiği serbest dalda yarışma, öğrenci klasmanı ve 12 ile 19 yaş arasındaki fotoğrafçıların başvurduğu genç klasmanında derece giren fotoğraflar ise bu bağlantıda yer alıyor.

Photographer of the Year
Adam Ferguson
Migrantes

sony world photography sony world photography sony world photography


Architecture & Design
Domagoj Burilović
Dorf


Creative
Alnis Stakle
Mellow Apocalypse


Documentary Projects
Jan Grarup
The Children of the Financial Collapse in Venezuela

sony world photography sony world photography sony world photography sony world photography


Environment
Shunta Kimura
Living in the Transition


Landscape
Lorenzo Poli
Life On Earth

sony world photography


Portfolio
Hugh Fox
Portfolio

sony world photography sony world photography


Portraiture
Adam Ferguson
Migrantes


Sport
Ricardo Teles
Kuarup

sony world photography


Still Life
Haruna Ogata & Jean-Etienne Portail
Constellation


Wildlife & Nature
Milan Radisics
The Fox’s Tale

sony world photography sony world photography

Görsel: Sony World Photography Award