Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Kıyamet Sonrası Kalıntılar

Minyatür Kıyamet Sonrası Kalıntılar

Simon Laveuve, kıyamet sonrası yaşam kalıntılarını tasvir eden minyatür modeller yapıyor.

Minyatür modellere artan yoğun ilgi her geçen gün yeni isimler ve yeni projeler keşfetmemizi sağlıyor. Fareler için yaptığı minyatür mekan yerleştirmeleriyle tanınan AnonyMouse’un, Malmö sokakları için yaptığı yeni işlere daha dün yer vermiştik. Daha fazlasına ise buradan göz atmanız mümkün. Bugünkü haberin konusu ise kıyamet sonrası temalı minyatür modelleriyle tanınan Simon Laveuve’un yeni çalışmaları.

Simon Laveuve

Barınma alanına dönüşen harabeler

Pas, yosun, atıklar, çürümüş eşyalar, eskimiş reklam panoları, hasar görmüş yapılar, hurda araçlar, duvar resimleri ve grafitiler… Simon Laveuve, eserlerine distopya havası veren tüm bu detayları incelikle işleyerek farkını ortaya koyuyor. Onun çalışmalarını, onlarca minyatür model sanatçısı arasından ilk görüşte ayırt edebilmek mümkün. Her bir minyatür yapı, ne kadar harap olmuş olsa da hala insanların barınabildiği fantastik bir dünyaya açılıyor. Genelde ahşap bir iskelenin ya da bir tepenin üzerinde yükseliyorlar. Detayları incelerken, bulundukları yerde ne tür bir felaket yaşanmış olabileceği üzerine çıkarımlar yapmaya çalışıyorsunuz ister istemez. Uzaylılar mı, zombiler mi, elektriksizlik mi, 3. Dünya Savaşı mı yoksa doğal felaketler mi vurmuş olabilir bu evleri? Buralarda yaşamdan ziyade, yaşamın kalıntıları kalmış artık.

Paris’te yaşayan sanatçı, 2021 tarihli çalışması “The Island” hakkında şöyle diyor: “Dünün dünyası mevcut, ama bugün onu yarının dünyasını inşa etmek için yok etti… İşte yarının yaşadığı yer, Resurrection Island’da (diriliş adası). Uçurumun göbeğinde, umut sancağı gibi ayakta kalmış sığınaklar buluyoruz. Bunlar gökyüzüne, bulutlara ulaşmak ve özgürlüğü keşfetmek için gizli bir hırsla daha da yükseğe tünüyorlar.”

Sanatçının gelecek çalışmalarını, internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Distopya temalı yaratıcı işler ilginizi çekiyorsa, buradan daha fazlasını keşfedebilirsiniz. 

Simon Laveuve Simon Laveuve

Görsel: Instagram