Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minyatür Kıyamet Sonrası Sahneleri

Minyatür Kıyamet Sonrası Sahneleri

Simon Laveuve, gerçekçi bir yaklaşımla minyatür boyutlarda distopik kent manzaraları üretiyor.

Son yıllarda özellikle mimari ve iç mimari temalı minyatür model çalışmalarına sıkça rastlıyoruz. Rexx Sineması’nın minyatür modelinden tutun da tarihi mekanların ve çağdaş kentlerin minyatür versiyonlarına kadar pek çok gerçekçi örneğe yer verdik. Yine karantina döneminde evinden çıkamayan tasarımcıların kilden yaptığı şirin mi şirin iç mekan modellerinden de bahsetmeden edemeyeceğim. Parisli sanatçı Simon Laveuve ise kıyamet sonrası evrenden sarsıcı minyatür sahneler yaratıyor.

Dikey sığınaklar

Simon Laveuve sarmaşıklar, yosunlar ve grafitilerle kaplı bu evrende genelde dikey yapılar inşa etmiş. Bu yapılar, hayatta kalanların son sığınakları gibi tasvir edilmiş. Yüksek ve kolay erişilemez oluşlarıyla özellikle su baskını gibi felaket senaryolarını çağrıştırıyorlar.

Çürüyen yapılarla bezeli dioramalar artık terk edilmiş alternatif bir dünyayı gözler önüne seriyor. Her biri insanlığın yıkıcı niteliklerini sergilerken, en nihayetinde doğanın baskın çıkma gücünü gösterir. Açıkçası çalışmaları ilk gördüğümde Miyazaki’nin “Modern hayatın çökmesini ve her yeri yabani otların kaplamasını sabırsızlıkla bekliyorum.” sözü aklıma gelmişti.

Sanatçının internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden daha fazla çalışmasını görebilirsiniz.

Görsel: Simon Laveuve