Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Kahve Fincanına Sanatsal Dokunuş

İkonik Kahve Fincanına Sanatsal Dokunuş

Illycaffè, yeni illy Art Collection serisinde ünlü tasarımcı Stefan Sagmeister ile çalıştı.

Stefan Sagmeister, illy Art Collection projesinde ikonik illy espresso fincanlarını tuval olarak kullandı. Koleksiyonun konsepti ise “Now = Better”. Sagmeister’ın bu koleksiyonla önermek istediği şey, bir kahve molası sırasında ona zihnimize yıllardır kodlanmış belirli bir perspektiften bakan vizyonumuzu değiştirmek.

https://www.instagram.com/p/CH7tLlsBiG3/

illy Art Collection, Stefan Sagmeister’ın zamana dair iyimser düşüncelerini yansıtıyor

Yeni illy Art Collection serisinde, tabakların üzerine değerli minerallerden yapılmış minimalist süslemeler fincanların titanyum yüzeyine yansıyor. İronik ve doğrudan ifadeye dayalı kendi kişisel tarzını bu koleksiyonda da uygulayan Sagmeister, alt metinde zamanla ilgili iyimser düşünceler ortaya atıyor. Tasarımcıya göre etrafımızı saran bilgi bombardımanı her zaman uçurumun kenarında olan kontrolden çıkmış bir dünyayı yansıtıyor. Oysa uzun vadeli bir perspektiften bakarsak, insanlığı ilgilendiren pek çok konuda iyi bir noktaya geldik. İnsan hayatı uzadı, savaşlardan ve doğal afetlerden kaynaklanan ölümler azaldı ve insanların çoğu artık demokratik bir rejimde yaşıyor. Yaklaşık 200 yıl önce her 10 kişiden 9’u okuma yazma bilmiyordu; bugün bu oran 10’da 1’e düştü. illycaffè CEO’su Massimiliano Pogliani de tasarımcının bu yaklaşımını ve koleksiyonu şöyle açıklıyor: “Koleksiyon bu yıl yaşadığımız gibi zorluklara rağmen ilerlemeye devam eden insanlığa karşı olumlu bir yaklaşımı sürdürmek gerektiğini hatırlatıyor. Bu mesaj, illy ile birlikte bir ilham anı, günlük yaşamda mutluluk bulmak için bir dürtü, her dakikayı dolu dolu yaşamaya davet eden bir fincan kahve gibi küçük günlük jestlerle besleniyor.”

Illycaffè, 1933’te kurulmuş ve espresso konusunda uzmanlaşmış köklü bir İtalyan kahve şirketi. illy Art Collection, ilkin Francesco Illy’nin fikriyle 1992’de hayata geçirilmiş. Proje bugüne kadar uluslararası üne sahip 100’den fazla sanatçının imzasıyla farklı versiyonlarda üretilen illy Art Collection’lardan oluşuyor. Daha önce koleksiyona hayat veren isimler arasında; Marina Abramovic, Michelangelo Pistoletto, Louis Bourgeois, Mark Quinn gibi usta sanatçılar yer alıyor.

https://www.instagram.com/p/CHztCnsCkgo/

İlk kez keşfedenler için Stefan Sagmeister hakkında da bilgi verelim. Avusturya doğumlu sanatçı kariyerini sırasıyla Viyana, Hong Kong, New York ve Roma’da gelitşirmiş. Sagmeister grafik tasarım dünyasında özellikle posterleriyle; Lou Reed, David Byrne, Rolling Stones gibi uluslararası müzik ikonları için yaptığı albüm kapaklarıyla ve Guggenheim Müzesi gibi kültür kurumları için yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Kariyeri süresince sekiz kez aday gösterildikten sonra iki Grammy Ödülü kazanmış. Biri Talking Heads için yaptığı ambalaj tasarımıyla, diğeri Brian Eno & David Byrne için yaptığı tasarımla. Tasarımcıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için internet sitesine göz atabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/CHmwlXWiwO4/

Görsel: Illycaffè