Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasik Tablolarla Çağdaş Toplum Verilerini Görselleştirmek

Klasik Tablolarla Çağdaş Toplum Verilerini Görselleştirmek

Avusturyalı grafik tasarımcı Stefan Sagmeister, "Now Is Better" serisinde dünya toplumuna dair verileri geleneksel tabloları kullanarak görselleştirdi.

Veri görselleştirme; çağdaş sanat, yeni medya ve tasarım gibi disiplinlerle etkileşime girerek son derece keyifli işlerin ortaya çıktığı alanlardan biri haline geldi. İklim krizi verilerini görselleştiren dokumalardan tutun da Amazon ormanlarındaki sesleri dijital heykellere dönüştürenine çok etkileyici işlere yer verdik. Ünlü grafik tasarımcı Stefan Sagmeister da Now Is Better serisiyle son zamanlarda adından söz ettiriyor.

Now Is Better, insanlığın gelişimiyle ilgili iyimser bir yaklaşım öneriyor

Stefan Sagmeister bu seride; sanat tarihini, çağdaş tasarımı ve veri görselleştirme tekniklerini birleştirmiş. Görselleştirdiği veriler ise küresel kalkınmaya ilişkin uzun vadeli istatistiklerden oluşuyor. Baskı olarak hayata geçirilen çalışmalar, şu anda New York’taki Patrick Parrish Gallery’de sergileniyor ve sergi 16 Haziran!a kadar devam edecek.

Seride kullanılan tablolar arasında, Sagmeister’ın anavatanı Avusturya’da bulduğu eski Avrupa tabloları da yer alıyor. Sergi, eskiyi ve yeniyi düşündürücü bir şekilde harmanlayarak, toplumun durumuna karşı farklı, daha iyimser bakış açıları geliştirmeye teşvik ediyor. İzleyiciyi toplumun büyümesine ve gelişmesine odaklanmaya davet ediyor.

Spike in my Arm: Aşılanma durumuna göre ABD’de Kovid ölümleri

Now is Better, Stefan Sagmeister’ın liberal demokrasi temalarını işlediği önceki serisi Beautiful Numbers‘ın devamı niteliğinde. Çalışmalarda yaşam süresi ve ev sahipliği oranları gibi toplumsal temalar ele alınmış; son 50 ila 200 yıl arasındaki küresel veriler kullanılmış.

Çalışmalar, toplumsal ilerlemeyi anlamaya yönelik veri odaklı bir bakış açısı sunarak dünya hakkında özümsediğimiz çok olumsuz yaklaşıma alternatif sunuyor. Tasarımcı, Dünya’daki yaşamın zaman içinde yavaş yavaş geliştiğini işaret ederek, umut ışığı yakıyor. “Şimdimizi daha iyi bir yer haline getirmek için çalışalım” mesajı veriyor.

Sanatçının çalışmaları, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

veri gorsellestirme_now is better

American Dirt: ABD’de kişi başına CO2 emisyonları, 1880 – 2020

 

veri gorsellestirme_now is better

Money to Learn: Gelişmiş ülkelerde kamu eğitim harcamaları, 1880 – 2000

 

Richer and Poorer: Yoksulluk içinde yaşayan küresel nüfusun gerçek ve hayali payı

 

Standing Still: dünya genelindeki sürücülerin her yıl trafik sıkışıklığında sıkışıp kaldığı süreyi görselleştirme

 

Görsel: Sagmeister