Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Fitness Plus ve Apple Servislerini Birleştiren Apple One

Apple Fitness Plus ve Apple Servislerini Birleştiren Apple One

Apple, 15 Eylül'de çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği etkinlikte Apple Fitness Plus'ı ve servislerinin birleştirildiği Apple One'ı duyurdu.

Apple, 15 Eylül’de gerçekleştirdiği Time Flies etkinliği ile yeni ürün ve özelliklerinin tanıtımını yaptı. Etkinlikte tahmin edildiği gibi iPhone 12 tanıtımı gerçekleşmedi. Yeni iPhone’un tanıtımı önümüzdeki aylarda olabilir. Tim Cook’un açılışı yaptığı çevrimiçi gerçekleştirilen etkinlikte Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Yeni iPad Air ve sekizinci nesil iPad’in yanı sıra çeşitli üyelik hizmetlerini tek çatı altında toplayan Apple One ve Apple Fitness+ duyurulan yenilikler arasındaydı.

Farklı egzersiz programlarıyla Apple Fitness Plus

Time Flies etkinliğinde yeni ürünlerini tanıtan Apple abonelik ve servis hizmeti tarafında da yapmış olduğu yeniliklere değindi. Bu yeniliklerden bir tanesi Apple Fitness Plus (Apple Fitness+) oldu. Hizmet iPhone, iPad, Apple TV ve Apple Watch ile entegre olacak şekilde kullanıma sunuluyor.

Etkinlikle birlikte tanıtılan yeni Apple Watch’ı satın alan kullanıcılar hizmeti 3 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyor. Uygulama koşu bandı, yoga, kürek, dans, kuvvet egzersizleri olmak üzere çeşitli kategorilerde antrenman programı sunuyor. Kullanıcılar yapmak istedikleri antrenman türünü, antrenörü ve müziği seçerek egzersizlerini yapabiliyor. Apple, antrenmanların birçoğu için hiçbir ekipman gerektirmediğini veya sadece ağırlık setiyle egzersizlerin tamamlanabileceğini söylüyor. Ayrıca her hafta farklı antrenmanlar ekleyeceğini bildiriyor.

Egzersiz yaparken kalp atış hızı veya yakılan kaloriler gibi istatistikler ekrandan takip ediliyor. Dolayısıyla servisin Apple Watch ürünleri için daha uygun olduğunu söylemek mümkün.

Apple Fitness Plus bir aylık ücretsiz deneme sürümüne sahip. Ayrıca Apple Watch Series 3 veya daha üzere model alan kullanıcılar servisi üç ay boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyor. Hizmet yıl sonundan önce kullanıma sunulacak. Apple Fitness Plus’ın Türkiye’de kullanılabileceği tarih ise henüz net değil.

Bireysel, aile ve premium paketleriyle Apple One

Apple’ın etkinlikte sunduğu bir diğer abonelik fırsatı Apple One oldu. Apple uygulamaları için uygun fiyatlı abonelik paketlerini Apple One ile tanıttı. İçlerinde Apple Fitness Plus’ın da olduğu bu servisler arasında Apple Music, Apple TV, Apple Cloud, Apple Arcade ve Apple News gibi öne çıkan uygulamalar tek bir çatı altında toplanıyor. Bu sayede farklı platformların kullanılma sıklığının artırılması hedefleniyor. Örneğin Apple Music kullanan ama Apple TV Plus kullanmayan birisi bu paketle birlikte yeni eğlence platformuna da göz atmış oluyor. Apple bu sayede hizmetlerini daha fazla kişinin kullanımına sunmuş olurken kullanıcılar da daha uygun fiyatlarla bu hizmetlerin hepsine sahip olabiliyor.

Apple One; bireysel, aile ve premium olmak üzere üç farklı pakete sahip. Her pakette farklı iCloud depolama alanı bulunuyor. Bireysel ve aile paketinde Apple TV, Apple Music, Apple Arcade ve Apple Cloud bulunuyor. Premium pakette ise bunlara ek olarak Apple Fitness ve Apple News yer alıyor.

Apple One ilk ay ücretsiz kullanılabiliyor. Ondan sonraki aylarda seçilen paketin ücreti her ay alınıyor. Aile ve Premium paketlerinden birini seçen kullanıcılar pakete altı kullanıcıya kadar kişi ekleyebiliyor.

Time Flies etkinliğinin Apple Fitness Plus ve Apple One ile ilgili olan bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Youtube, Apple
Manşet görseli düzenlenmiştir.