Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kediye Oyun Alanı, Sana Çalışma Masası: Ascend Desk

Kediye Oyun Alanı, Sana Çalışma Masası: Ascend Desk

Dan Devine'ın kedi davranışlarına uygun olarak tasarladığı çalışma masası Ascend Desk, siz çalışırken tüylü dostunuzun dikkat dağıtmadan yanınızda olabileceği bir oyun alanı sunuyor.

Bir kediyle aynı evi paylaşıyorsanız, siz çalışırken tüylü dostunuzun gelip tatlı tatlı dikkati üzerine çektiği o anları yaşıyorsunuz demektir. Siz çalışırken o bir anda ilgiye aç bir çocuk gibi davranmaya başlar, bütün oyuncaklarını bırakır sizinle oyun oynamak ister. Klavyenin üzerine yatmak, fareye pati atmak kalemlerle oynamak, kolunuza sarılmak gibi yöntemleri vardır. Siz de ona kıyamaz, onu terslemezsiniz fakat diğer yandan da işinizi yapmak zorunda olduğunuzdan şekilden şekle girersiniz. Peki hem kedinize oyun alanı olacak hem de sizin rahat çalışmanızı sağlayacak bir çalışma masasına ne dersiniz? Bu anlamda iddialı bir tasarım olan Ascend Desk ile tanışın.

Tüylü dostunu masaya sen davet et

ABD’li endüstriyel tasarımcı Dan Devine, Ascend Desk’i kedi davranışlarına uygun olarak tasarlamış. Kedinizi nerede oynayacağı ve masanın üzerinde nerede duracağı ile hafifçe yönlendiriyor. Ascend Desk’in en önemli özelliği masanın üzerinden ayaklarına ve oradan da yere kadar uzanan rampalar. Anlayacağınız masa, tıpkı bir kedi ağacı gibi. Her bir rampa 30°’lik hafif bir eğime sahip, böylece her yaştan kediler için erişilebilir.

Ascend Desk kediye göz kulak olurken sen işe konsantre ol

Masada tüylü dostunuzun rahatça gezinebileceği ve gerinebileceği alan var. Masanın üzerinde ayrıca kedinin içine girip dinlenebileceği hafif çukur bir bölme de yer alıyor. Tabii kediniz orada uzanmayı tercih etmiyorsa siz eşyalarınızı koyarak da değerlendirebilirsiniz. Kabloları korumak için de gerekli önlemler alınmış. Siz işinizi yaparken masa da kedinize göz kulak oluyor anlayacağınız. Dolayısıyla kedinizle mücadele etmek yerine onu masanıza davet edebilirsiniz.

Ascend Desk, yenilikçi fikirlerin ve tasarımların paylaşıldığı Giddy adlı bir mobil platformda Cat/Keyboard Concept Challenge adlı yarışma için tasarlanmış. Yarışmada istenen; kediler için rahat olan, şık ve fonksiyonel bir masa tasarlanmasıymış. Ascend Desk bu yarışmada jürinin favorisi seçilmiş.

Siz ne dersiniz? Kedinizi tanıdığınız kadarıyla, Ascend Desk ile rahat çalışabileceğinizi düşünüyor musunuz? Masayı geliştirmek için ne tür eklemeler yapılabilir sizce?

Dan Devine’ın çalışmalarını, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kediye Oyun Alanı, Sana Çalışma Masası: Ascend Desk

Kediye Oyun Alanı, Sana Çalışma Masası: Ascend Desk

Kediye Oyun Alanı, Sana Çalışma Masası: Ascend Desk

Kediye Oyun Alanı, Sana Çalışma Masası: Ascend Desk

Görsel: Behance