Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Çocuklar Yaşasaydı Bugün Nasıl Görünürlerdi?

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Çocuklar Yaşasaydı Bugün Nasıl Görünürlerdi?

Yol Güvenliği Vakfı Brake için hazırlanan ilanlarda, yıllar önce hayatını kaybeden çocukların, bugün yaşasalardı nasıl görünecekleri resmedilmiş.

Y&R Yeni Zelanda’nın Yol Güvenliği Vakfı Brake için hazırladığı “Living Memories” kampanyasında, yıllar önce hayatını kaybetmiş 5 çocuk ve gencin fotoğraflarından yola çıkılarak, her birinin üç boyutlu modelleme ile bugünkü portreleri çıkarılmış.

Trafik kazalarına dikkat çeken ve yol güvenliği konusunda insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan kampanya, Ulusal Yol Güvenliği Haftası için hazırlanmış.

Hazırlanan posterler fazlasıyla etkileyici ve kalp burkan cinsten. Farklı yaşlarda trafik kazası sebebiyle hayatını kaybetmiş 5 çocuğun, ölümlerinden yıllar sonra, 2015’te nasıl görünecekleri, oldukça gerçekçi bir şekilde, büyük titizlikle hazırlanmış.

İlk olarak adli çizim uzmanı Kevin Darch, çocukların ve ailelerinin fotoğrafları üzerinde çalışarak, bugün yaşasalardı neye benzeyecekleri tasarlamış ve çeşitli çizimler hazırlamış, ardından bu çizimleri kendine girdi alan Weta Digital, fotoğraflar üzerinden göz, ten rengi, kirpikler, kaşlar, ten dokusu gibi her türlü detaya inerek üç boyutlu modeller çıkarmış. Bu üç boyutlu modeller fotoğraflanarak basılı medya için gerekli görseller üretilmiş.

Peki kampanya görsellerinde kullanılan çocukların ailelerinin tepkileri ne olmuş? İşte bu kısım kampanyanın en dokunaklı kısmı. Bizim için kaybolan bir hayatın ve geleceğin üzücü bir temsili olan fotoğraflara, ailelerinin ilk tepkisi merak oluyor. Her biri, yıllar önce kaybettiği çocuğunun yaşasaydı nasıl görüneceğine büyük bir merakla bakıyor.

Görsel; livingmemories, YouTube