Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
25 Plastik Takma Dişten Oluşan İlginç Bir Koro

25 Plastik Takma Dişten Oluşan İlginç Bir Koro

İsveçli işitsel ve görsel sanatçı Love Hulten, tamamı el ile üretilen tasarımları ile mizahın ve yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.

Kendini işitsel – görsel deneyim tasarımcısı ve marangoz olarak tanımlayan İsveç Götenburglu Love Hulten, 25 set plastik takma diş ve Axoloti patcher kullanarak tasarladığı eğlenceli tasarımını sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaştı.

Bu koronun arkasında karmaşık bir işleyiş var

Tamamen ahşap bir çerçeve üzerine inşa edilen bu komik ve ilginç vokal synthesizerı, temel olarak her set plastik takma dişin klavyedeki bir notayla eşleştirilmesi ile ortaya çıkmış. Monitör, ana konsol ve klavyeden oluşan klasik bir masaüstü bilgisayar görüntüsündeki VOC-25, RAW ses örneklerini USB girişler aracılığıyla ana konsola taşıyor ve böylece kişisel bir ses bankası oluşturuyor. 

Axoloti ses kartının, 25 tuşlu klavye aracılığıyla MIDI girişi ve çıkışı yapıyor ve bu sinyaller, monitör segmentinin içinde bulunan kontrol kartları aracılığıyla DC akımına dönüştürülüyor. İşte 25 plastik dişten oluşan ve insanı gülümseten bu “koro” tam da bu karmaşık işleyiş sayesinde yönlendiriliyor.

Love Hulten’in birbirinden ilginç işlerinden daha fazla örnek görmek isterseniz, sanatçının portfolyosuna göz atabilirsiniz.

 

Görsel: YouTube, lovehulten.com