Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzikal Deneyimi Görselleştiren Retrofuturistik Makine

Müzikal Deneyimi Görselleştiren Retrofuturistik Makine

Tasarımcı Love Hultén ve dijital sanatçı Lirona iş birliğinde ortaya çıkan ve NFT projesine dönüşen Synthboi görsel işitsel bir deneyim yaratıyor.

İsveçli tasarımcı ve görsel işitsel sanatçı Love Hultén ve dijital sanatçı Lirona’nın iş birliği sonucunda ortaya çıkan Synthboi projesi etkileşimli bir deneyim sunuyor. Love Hultén tasarımlarına hakim olan avangard konsept dijital sanatçı Lirona’nın yaratımı olan figürle birleşiyor ve ortaya bu retrofütüristik makine çıkıyor. Müziği, etkileşimli deneyimi ve görsel performansı birleştiren Synthboi aynı zamanda bir NFT projesi olarak sunuluyor.

synthboi

Etkileşimli bir synthesizer

Love Hulten tasarladığı retro tarzının ön planda olduğu el yapımı MIDI Synth, Lirona’nın #synthboi adlı dijital çalışmasını sergiliyor. Oynaması kadar izlemesinin de etkileyici olduğu bu projenin odağında müzikle birlikte canlanan bir figür yer alıyor.

Eser; synth, perküsyon ve piyano sesleri monitörün arkasında yer alan hoparlörden çıkarken Lirona’nın belli belirsiz insansı #boiz koleksiyonu farklı desenlerle renkleniyor. 15 inçlik bir monitördeki dairsel ekran ve bu ekrandaki görselle uyumlu bir şekilde çalışan MIDI klavye figürün içindeki renkli ışıkların hareketlendiriyor. 25 tuşlu klavyede ne kadar çok tuşa basılırsa ekrandaki #boiz koleksiyonu o kadar renkleniyor

Aynı zamanda fiziksel bir NFT olarak satışa sunulan Synthboi 10 adet dijital iş ile sınırlı ve her biri ayrı ayrı numaralandırılıyor. Fiziksel ve dijitali harmanlayan proje NFT’yi sanal bir ortamdan çıkarıp elle tutulur bir ürüne dönüştürüyor. Koleksiyonerler Dissrup üzerinden sunulan bu eseri satın aldıklarında etkileşimli NFT’ye de fiziksel olarak sahip oluyor. Her Synthboi alıcılarına özel bir ahşap sandık içinde gönderiliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dissrup (@dissrup1)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Love Hultén, Dissrup