Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pringles’tan 25.000 Euro Ödüllü Oyun Figüranı Yarışması

Pringles’tan 25.000 Euro Ödüllü Oyun Figüranı Yarışması

Pringles son kampanyasında, sadece "gerçek insanların" katılımına açık 25.000 Euro para ödüllü bir oyun figüranlığı yarışması başlatıyor.

Tüm dünya yapay zekanın gerçek insanların mesleklerini elinden alabileceği ihtimalini konuşurken Pringles, son kampanyası ile “gerçek” insanları masanın diğer tarafına geçiriyor ve onları bir bilgisayar oyununda NPC (Non-playing character) yani dilimizdeki karşılığıyla “oyun figüranı” olarak yer almaya davet ediyor.

Kazanan oyun figüranı stüdyo ortamında 3D modellenecek

Grey London’un yaratıcı yönetmenliğinde hayata geçirilen bir yarışma başlatan Pringles, bu yarışma dahilinde Avrupa’nın her yerinden bilgisayar oyuncularını, Train Sim World 2 isimli tren simülasyonu oyunundaki Pringles otomatlarını doldurmakla görevli oyun figüranlarından biri olmaya davet ediyor.

#PringlesStayInTheGame etiketiyle; Instagram, Twitter ya da Facebook üzerinden bir selfie ya da video ve nasıl bir oyun figüranı olacaklarını anlatan en az 50 kelimelik bir yazı ile başvurulabilen yarışmanın Eylül ayında sonuçlanması bekleniyor. Kazananların oyun figüranı avatarlarının yaratılabilmesi için özel olarak 3D modelleneceği ve 25.000 Euro ile ödüllendirileceği bu ilginç yarışma şimdiden epey ilgi görmüşe benziyor.

Kampanyanın PR ayağı için konuşan bir Pringles otomatını Boxpark Shoreditch’in içinde bulunan The Green’e yerleştiren marka, burada oyun figüranı olmaya aday 100’den fazla kişiyle iş görüşmesi gerçekleştirdi. İngiliz komedyen Ian Smith’in sesi ile konuşan bu otomatın adaylara yönelttiği sorular ve aldığı komik cevaplar ise izleyenleri oldukça eğlendirdi.

Künye:

Reklamveren: Kellogg’s
Ajans: Grey London
Global CCO: Javier Campopiano
Ajans Başkanı & CCO: Laura Jordan Bambach
ECD: David Wigglesworth
Global Grup Yaratıcı Direktörü: Christopher Lapham & Aaron McGurk
Yaratıcı Yönetmenler: Angela Harding & Terry O’Neill
CSO: Raquel Chicourel
Planlama Partneri: Lee Barber
Kıdemli Planlamacı: Gilliam Caldwell Dunn
Grup Yöneticisi: Tamsine Foggin
Müşteri Direktörü: James Kenrick
Müşteri Yöneticisi: Danielle Webb
Yapımcı: Nazneen Read
Ajans Yapımcısı: Jack Pethurst, India Smith
Proje Yöneticisi: Daniela De Lisi
Tasarımcı: Tyrone Zall
Editör: Ollie Flux
Artwork: Nigel Miller
Konsol Partneri: Xbox
Oyun Partneri: Dovetail Games

 

Görsel: YouTube