Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Erdal İnci’nin Eseriyle Taksim Meydanı, Times Meydanı’nda!

Erdal İnci’nin Eseriyle Taksim Meydanı, Times Meydanı’nda!

Erdal İnci'nin Centipedes eseri Mart ayı boyunca her gece 23:57'de 3 dakikalığına Times Meydanı'nda sergilenecek.

Günümüzün parlak sanatçılarından Erdal İnci, yarattığı döngüler ve GIF’e benzer yüksek çözünürlüklü işlerle anılan bir isim. Şu anda ise Oddviz ile fotogrametrik belgelemeler yapıyorlar. Ancak tüm çalışmaları içinde Erdal İnci’nin sürekli güncellenen ve gelişen Clones Project serisi adeta sanatçının imzası niteliğinde. Proje kapsamında Taksim Meydanı’nda çekimlerini yaptığı Centipedes de dünyanın en büyük ekranlarından birinde sergilenmeye başladı.

Yeni güne Erdal İnci ile girin

Dünyanın en kalabalık ve ünlü meydanlarından olan Times Meydanı, Mart ayı boyunca Erdal İnci’yi sergileyecek. Times Square Arts kürasyonu ve Moving Image Art Fair ortalıklığında gerçekleşen projenin seçkisi ise Midnight Moment Selection Committee’ye ait. Yazının en altında görebileceğiniz gibi Centipedes dikey olarak bir hayli uzun bir eser. Times Meydanı’ndaki farklı ekranlarda eserin farklı bölümleri sergilenerek hem eserin detayları ortaya çıkmış hem de yüksek kaliteli video eserlerin nasıl farklı alanlarda kullanılabileceğine dair yeni bir fikir vermiş.

Şu anda New York’ta olan Erdal İnci de bir yandan proje için Times Meydanı’nda bulunurken boş zamanlarında da şehirin babalarını, yangın musluklarını fotoğraflıyor. Bu fotoğraflar da daha sonra Oddviz ile beraber fotogrametride kullanılacaklar. Erdal İnci’nin erken dönemdeki işlerinin doğuşunu, video sanatına evrilmesini ve Oddviz’in çalışma dinamiklerini 13 Şubat’ta düzenlediğimiz Yeni Yaratıcılar etkinliğimize davet ederek konuşmuştuk.

Times Meydanı her marka ve yaratıcı için çok önemli bir alan. 100 yıldır burada bulunan Coca-Cola, 2004’ten beri aynı olan panosunu LED ve optik yanılsamalarla dolu yeni panosuyla değiştirmişti. Mastercard ise 2015’te yılbaşını kutlamak için çok sayıdaki panoyu eş zamanlı kullanarak bir gösteri hazırlamıştı.

http://erdalinci.tumblr.com/post/123933806660/centipedes-ultra-hd-video-2015

Görsel: Erdal İnci