Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fosilleşmiş Çizgi Film Karakterleri

Fosilleşmiş Çizgi Film Karakterleri

Filip Hodas "Cartoon Fossils" aslı yeni 3B illüstrasyon projesinde, ünlü çizgi film karakterlerini fosillere dönüştürdü.

Praglı illüstratör Filip Hodas, birkaç yıl önce popüler kültür ikonları için karanlık bir gelecek tablosu kurgulamış ve bu kurguyu ve Pop Culture Dystopia başlıklı projesiyle görselleştirmişti. Ardından Pop Culture Dystopia Part 2 projesiyle de bu seriye yeni çalışmalar eklemişti. Hodas bu yıl, Cartoon Fossils adlı yeni bir 3B illüstrasyon projesine daha imza attı.

Müzede sergilenen fosil karakterler

Filip Hodas namıdiğer Hoodass, Cartoon Fossils serisinde Goofy, Minnie Mouse ve Tweety gibi favori çizgi film karakterlerinin kafataslarını müzede sergilenen birer fosil gibi tasvir etmiş. Karakterlerin hangileri olduğunu daha güçlü bir şekilde anlatabilmek için hepsinin özel aksesuarlarını da kafataslarına eklemiş. Ayrıca bu karakterleri, kendi hayal gücüyle ürettiği Canis Goofus, Mus Minnius, Canaria Tweetea gibi bilimsel isimlere benzer isimlerle eşleştirmiş. Seride 6 karakter yer alıyor.

Hodas bu projede; Cinema 4D, Zbrush, 3D Coat, Substance Painter ve Substance Designer gibi araçlar kullanmış. Behance’daki proje sayfasında yapım aşamalarından da kesitler sunmuş.

Cartoon Fossils

Filip Hodas’ın yeni projelerini Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Cartoon Fossils Cartoon Fossils

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.