Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teknolojik Organizmalar

Teknolojik Organizmalar

Ryogo Toyoda, Behance'de paylaştığı yeni 3B illüstrasyon projesi "Living Thing+Technology" projesiyle yine beğeni topladı.

Japon tasarımcı Ryogo Toyoda, renkleriyle adeta ekranı aydınlatan 3B illüstrasyonlar yaratıyor. Living Thing+Technology adlı projesinde, canlı bir organizmanın bedenine sahip figürleri birer robot gibi içlerinde teknolojik detaylarla tasvir ederek Behance’de büyük beğeni toplamış. Tasarımlara dikkatle baktığınızda bu robotumsu yaratıkların bazılarının bir hoparlör ya da kulaklık gibi işlevleri içlerinde gizlediklerini fark ediyorsunuz.

Hobi olarak başladığı 3B illüstrasyon asıl kariyerine dönüştü

Ryogo Toyoda’nın çocukluğunda Japon çizgi filmlerine duyduğu tutku onu zaman içinde grafik tasarım alanına yaklaştırmış. Özellikle 2007 yılında keşfettiği Airside, Vault49 gibi tasarımcılardan etkilenmiş. Grafik tasarımı eğitimi alan Toyoda, eğitimin ardından bu alanda kariyer yapmaya başlamış. Birkaç yıl öncesine kadar grafik tasarımcı olarak kariyerini sürdüren tasarımcı, 3B illüstrasyona hobi olarak başlamış. Ancak daha sonra bu geçimini kazandığı asıl şeye dönüşmüş. Şu anda 3B İllüstratör ve Motion Designer olarak Tokyo’da freelance çalışan Toyoda; 3B görseller, animasyonlar ve etkileşimli içerik projeleri üretiyor. Portfolyosu Behance üzerinde öne çıkarılan tasarımcının müşterileri arasında; Google, YouTube LLC, Walt Disney, Mitsubishi, Warner Brothers Movie World, Fuji ve Panasonic gibi dev markalar yer alıyor.

Yaratıcı dünyada hayatta kalmanın sırrı

Ryogo Toyoda’da göre geçiminizi yaratıcı sektörlerde kazanmanın anahtarı “farklı olmak”, daha doğrusu işlerinizin diğer yaratıcı işlerden ayırt edilebilmesi. Orijinal tarzınızı keşfetmenin yolu da yapmayı sevdiğiniz şeyi keşfetmekten geçiyor. Çünkü sevdiğiniz şey aslında orijinalliğiniz.

Ryogo Toyoda’yı Instagram ve Behance üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknolojik Organizmalar

Teknolojik Organizmalar

Teknolojik Organizmalar

Teknolojik Organizmalar Teknolojik Organizmalar

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.