Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5. Canlandıranlar Festivali Bu Cuma Başlıyor

5. Canlandıranlar Festivali Bu Cuma Başlıyor

Canlandıranlar Derneği ve Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle hazırlanan 5. Canlandıranlar Festivali, İstanbullulara hafta sonu boyunca animasyon keyfini ücretsiz sunuyor.

2011 yılından bu yana canlandırma sineması üzerinde çalışan ve bu alana gönül vermiş kişileri bir araya getirmek çalışmalarını sürdüren Canlandıranlar Derneği, Fransız Kültür Merkezi ile birlikte çalışarak animasyon film festivali Canlandıranlar Festivali’ni 5. kez organize etmeye hazırlanıyor. 20 – 22 Ekim tarihleri arasında Taksim’deki Fransız Kültür Merkezi ve Kadıköy’deki KargaArt’ta gerçekleştirilecek olan gösterimlerde Fransız, Türk ve Hırvat animasyon sinemasından yapımlar gösterilecek.

“Güzel günler çizeceğiz” mottosuyla gerçekleşen etkinliklerin büyük bir kısmı Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek 20 Ekim’de yerli kısa canlandırma filmlerin ödüllendirildiği Canlandıranlar Festivali Film Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşecek. Ayrıca festivalin bu yılki önur konukları ünlü Fransız canlandırma yönetmeni Jean François Laguionie ve senarist Anik Le Ray.

Tamamının ücretsiz gerçekleşeceği gösterimler hakkında bilgi almak için burayı, kayıt içinse burayı ziyaret edebilirsiniz. Aşağıda ise festivalin anıtım filminin hemen ardından gösterimi yapılacak uzun metraj filmlerin fragmanlarını bulabilirsiniz.

L’Île de Black Mór / Black Mor Adası

Louise en Hiver / Louise Sahilde

Ernest et Célestine / Ernest ve Célestine

Görsel: Canlandıranlar