Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metro Adabı Öğreten Süper Kahraman

Metro Adabı Öğreten Süper Kahraman

LA Metro için Mike Diva tarafından hazırlanan filmler, Japon reklamları tarzıyla doğru ve yanlış davranışları gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde ürpertici ve bir o kadar da absürt Halo Top dondurma reklamında karşımıza çıkan YouTube yönetmeni Mike Diva, reklam filmi yönetmenliğine devam ediyor ve sıra dışı tarzını bu mecraya da taşıyor. Şimdi de Los Angeles metrosu için toplu taşıma adabını anlatan bir video serisi hazırlayan Mike Diva, kendisinin de sıklıkla kullandığı Japon reklam tarzını burada yansıtıyor.

Japon tarzı Amerikan reklamında

Öncelikle, bana göre ilginç olan tabii ki Mike Diva gibi rengarenk ve çılgın bir dünya sunan bir yönetmenin bu tarzı bir devlet kurumunun işlerine taşıyabilmesi. Bizim metro ve otobüs adabı posterlerinin sıkıcılığını düşününce gerçekten inanılmaz geliyor, Mike Diva’nın sunduğu saçma sapan, süper renkli, eğlenceli ve aslında metroyla da ABD ile de alakasız Japon reklam stili. Ama işte oluyor. Hatta bilindiğine göre konsepti öneren Diva değil, LA Metro’nun ta kendisi. Gerçi konsepti alıp onu iyice uçuran da Mike Diva tabii.

Diva tarafından yönetilen 3 video, 80’lerde çocuk olanların hatırlayacağı “Doğru Ahmet ve Yanlış Mehmet” benzeri iki karakterle doğru davranışı ve yanlışı gösteriyor. Tabii Ahmet ve Mehmet’ten biraz daha renkli tipler bunlar. Metrodaki kötü ve yanlış davranışları gözler önüne seren Rude Dude, turuncu ve tüylü bir canavar. Super Kind, ise Japon popçularına benzeyen mor saçlı bir süper kahraman. Kendisi de Diva gibi bir YouTube ünlüsü olan Anna Akana tarafından canlandırılıyor.

Toplu taşıma kurallarının eğlenceli anlatımı

Rude Dude, çirkin çirkin şeyler yapıyor. Hapur hupur yemek yiyor, gerekenden fazla yer işgal ediyor, geçişi kapatıyor. Süper kibar ve süper kahraman Super Kind da şarkılı, müzikli bir şekilde kendisini uyarıyor. Uyarıları yerine getirilmezse de süper güçlerini çekinmiyor. Marvel kahramanı Storm-vari bir şekilde fırtına çıkarıp yiyecekleri uçuruyor veya lazer gözlüğüyle koridoru kapatan bisikleti yok ediyor.

Filmin LA Metro için yapıldığını bilmeseniz, Japon reklamı diyebilirsiniz. Renkler, görüntüler, efektler, grafikler ve hatta zaman zaman dış ses son derece Japon. Bu anlamda detaylara gerçekten önem verilmiş olduğu ortada.

Kampanya, metronun internet sitesinde ve Los Angeles’ın farklı bölgelerine ve -doğal olarak- metroya asılan posterlerle de destekleniyor. Site üzerinde Super Kind’ın nasihatleri hatırlatılırken bu kurallara uymamanın cezasının 75 dolar olduğu da belirtiliyor.

Künye:

Reklamveren ve Orijinal Konsept:  Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority (Metro)
Sosyal Medya Yönetmeni: John Gordon
Dijital İletişim: Bunrort Em
Yaratıcı Yapım Stüdyosu: Lord Danger
Yönetmen: Mike Diva
Oyuncu: Anna Akana
Yönetici Yapımcı: Josh Shadid
Yapımcı: Shyam S Sengupta
Görüntü Yönetmeni: Aaron Grasso
Rude Dude Kostüm: Fon Davis – FONCO
Super Kind Kostüm: Lauren Matesic – Castle Corsetry

Görsel: YouTube