Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevdiğin Herkes Gitti, Dondurmanı Ye!

Sevdiğin Herkes Gitti, Dondurmanı Ye!

Halo Top'un reklam filmi; insanlara zorla dondurma yediren ürkütücü bir robot çevresinde dönüyor.

Dondurma reklamları genelde mutluluk, dans, neşe, eğlence, yaz ekseninde ilerler. Bir dondurma reklamı gerilimli veya korkutucu olabilir mi? Olabiliyormuş. Üstelik -bence- nefis de oluyormuş. Düşük kalorili dondurmalarıyla bilinen Halo Top, kara mizahı şahane bir şekilde kullandığı bu parodimsi reklam filminde insanı dondurma yemeden önce kararını bir kez daha gözden geçirmeye itiyor. Niyeyse.

Sinemalarda “It” ve “Kingsman: The Golden Circle” gibi korku ve bilim kurgu türünde filmlerden önce yayına girecek olan filmin kendisi de o türde bir kısa film gibi adeta. Dolayısıyla, zaten o sinemadaysanız, korku veya bilim kurguyu sevdiğiniz de varsayılabilir. Yani, film mecrayı doğru kullanan bir film aslında.

Stanley Kubrick’in “2001: A Space Odyssey” filmindeki odaya gönderme yapan bembeyaz, steril bir odada açılan film; yaşı ilerlemiş bir kadının korku içinde etrafına bakmasıyla başlıyor. İçeri giren tuhaf robot, ona dondurma uzatıyor ve yemesini söylüyor. Kadın dondurmanın tadına bakıp güzel olduğunu söylerken, bir daha külah ağzına dayanıyor. Bundan sonraki muhabbet ise şahane bir absürtlükte. Kadın nerede olduğunu soruyor. Robot: “İnsanlar için dondurma gerekir.” diyor. Kadın burası neresi diyor. Robot, dondurma yemesini söylüyor. Ne zamandır buradayım sorusuna yine dondurma eksenli cevaplar geliyor. Sonunda ise “Stephen nerede diyor?” kadın korkuyla, robot “Sevdiğin herkes gitti. Artık sadece dondurma var.” diye cevap veriyor. Kadın göz yaşlarına boğuluyor.

Filmin en hoşuma giden yanlarından biri, eşlik eden şarkı. Yumuşak, hipnotize edici bir sesle söylenen bu şarkı da tıpkı robotumuz gibi dondurmadan bahsediyor. “Dondurmanı ye, dondurmayı herkes sever, nefes alma, bağırma, ihtiyacın olan tek şey dondurma” gibi aynı ürkütücülükte sözlere sahip. Bir de robotla kadının bakışmaları ve verilen tepkilerin zamanlaması gerçekten çok iyi.

90 saniyelik film, Mike Diva ismiyle de bilinen Mike Dahlquist tarafından çekilmiş. Yönetmen parodi video ve reklamlarıyla tanınıyor. Dolayısıyla yönetmen seçimi de gayet uygun olmuş denenebilir.

Gerçekten çok tuhaf bir reklam olmakla birlikte, bu tarz kara mizahlı şeyleri çok seven biri olarak ben bayıldım tabii. Bilemiyorum ama dondurmayı ve markayı biraz kötü mü yansıtıyor, burası tartışılabilir. Benim açımdan ben o son “sevdiğin herkes gitti” repliğine o kadar güldüm ki, sırf bu yüzden markaya bir şans verilir bence.

Künye:
Reklamveren: Halo Top Creamery
Yaratıcı Konsept: Lord Danger
Yaratıcı Yapım Stüdyosu: Lord Danger
Yönetmen: Mike Diva
Yönetici Yapımcı: Josh Shadid
Yapımcı: Shyam S. Sengupta
Görüntü Yönetmeni: Aaron Grasso
Yapım Tasarım: Kathrin Eder
Robot Tasarım: Fon Davis (FONCO)
Müzik: David Dahlquist
Ses Tasarım: Kevin Senzaki
Kurgu: Mike Diva
Görsel Efekt: Calvin Serrano
Renklendirme: Shane Reed (Apache)

Görsel: YouTube