Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kayıp Pandanın Bulunma Hikayesi

Kayıp Pandanın Bulunma Hikayesi

Bluetooth üzerinden çalışan izleme cihazı Tile, ilk reklam kampanyasında sevimli bir oyuncak pandanın sahibine ulaşma hikayesini anlatıyor.

Tile’ı deterjan markası olarak tanırız ama bir Tile daha var ve bu markanın deterjanla hiç alakası yok. Bluetooth üzerinden çalışan bir izleme cihazı olan bu diğer Tile, ilk büyük reklam kampayasıyla karşımızda. Üstelik de bu kadar teknik bir cihazdan beklemeyeceğimiz minnoşlukta bir filmle!

“Lost Panda” adını taşıyan 2 dakikalık reklam filmi, kayıp oyuncak panda Ernie’nin hikayesi. Ernie, yıpranmış ve kaybolmuş bir şekilde sokaklarda dolaşarak sahibi Lucy’i arıyor.  Sonunda da Tile sayesinde Lucy, en sevdiği oyuncağıyla yeniden buluşuyor. Reklam ajansı Deutsch tarafından yaratılan, Mark Molly’un yönetmenliğindeki film Bükreş’te çekilmiş.

Duygusal, yer yer göz yaşartıcı ve sevimli bir havası olan film; bir Tile müşterisinin gerçek hikayesine dayanıyor.  Gerçekten de küçük bir kız, kalabalık bir şehirde kaybettiği sevgili oyuncağını Tile ve kullanıcıları tarafından oluşturulan topluluk sayesinde bulmayı başarmış çünkü.

“Together we find.” (Beraber buluyoruz.) sloganıyla yola çıkan Tile, iOS ve Android ile çalışan bir cihaz. Kaybolmasını istemediğiniz eşyalara taktığınız Tile anahtarı 60 metrelik bir mesafeyi kapsıyor. Ancak, eşyanız kaybolduğunda 60 metreden çok uzakta olsa dahi, Tile kullanan diğerleri eşyaya yaklaştığında, onların uygulamaları  üzerinden size anonim olarak konum bilgisi geliyor. Bu nedenle Tile için topluluğun önemi büyük. Filmde giderek daha da kaybolan, üşüyen ve kendini zor durumlar içinde bulan pandacığa uzanan yardım elleri de Tile topluluğuna dair bir metafor. Çünkü gerçek hikayede kaybolan Ernie, bir baba tarafından bulunuyor ve cebine bir Tile anahtarı bırakılıyor. Oyuncak bu sayede sahibine ulaşmayı başarıyor. Yani dediğimiz gibi, cihazın olduğu kadar cihazı kullananların da yardımı büyük.

Çocuklar ve sevdikleri oyuncaklarına bağlılıkları bilinen bir durum. Bu oyuncakların kaybı büyük bir kriz nedeni olabilir. Dolayısıyla, cep telefonu ya da cüzdan gibi maddi değeri olan bir şey yerine, konuya duygusal ama çok gerçek bir yerden yaklaşılması çok şeker olmuş. Markayı teknik ve soğuk bir cihaz olmaktan çıkarıp insanların hayatına dokunan bir hale dönüştürmek açısından da akıllıca bir taktik. Hem topluluğu, hem ürünün kullanımını ve faydasını anlatıyor, hem de bunu insancıl bir hikayeyle başarıyor. Pandanın şekerliği ve “ay bunu hemen mıncıklamalıyım” duygusu uyandıran acıklı bakışları de işin kaymağı olmuş. Daha ne olsun?

Pandanın hikayesini güçlendirmek için New York ve San Francisco gibi şehirlerde asılan kauıp ilanları da pandayı markanın sembolüne dönüştürüyor. Ayrıca, önümüzdeki günlerde marka “Lost & Tiled: Ernie’s Journey” isimli Ernie bir çocuk kitabı yayınlayarak, kullanıcıların deneyimlerine dayanan bulma hikayelerini hayata geçirecek. Ayrıca ana filmin yanı sıra Tile kullanımı yine Ernie ve Lucy üzerinden demo şeklinde anlatan filmler de yayınlandı.

Ürün, doğası gereği iletişim anlamında çok potansiyele sahip bir ürün. Dijitalle gerçek hayatı bir araya getirmeye, farklı mecralar arasında dolaşan hikayeler yaratmaya çok uygun. Dolayısıyla bu markadan ileride iletişim anlamında yenilikçi ve yaratıcı başka işler geleceğini düşünüyorum.

Künye:

Reklamveren: Tile
Reklam Ajansı: Deutsch
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Pete Favat
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Guto Araki
Yaratıcı Yönetmen: Eric Manchester, Neal Desai
Reklam Yazarı: Jeb Quaid
Entergre Yapım Yönetmeni: Vic Palumbo
Entegre Yapım Yöneticisi: Dan Kaplan
Entegre Yapımcı: Mariana Perin
Müzik Yönetmeni: Eryk Rich
Müzik Yapımcısı: Chase Butters
Müzik Koordinatörü: Dez Davis
Müşteri İlişkileri Grup Yönetmeni: Matt Matzen
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Christi Johnson, Mark Thompson
Müşteri İlişkileri: Jessica Ferri
Strateji Grup Yönetmeni: Kelsey Hodgkin
Entegre İş İlişkileri Yönetmeni: Abilino Guillermo
İş İlişkileri Yöneticisi: Terry Miglin
Yayın Trafik Yönetmeni: Carie Bonillo
Yapım Şirketi: Smuggler, Inc.
Yönetmen: Mark Molloy
Yönetici Yapımcı:  Shannon Jones
Uygulayıcı Yapımcı: Gustav Geldenhuys
Kurgu: Work Editorial
Kurgucu: Stewart Reeves
Kurgu Yardımcısı: Keith Hamm, Josh Sasson
Yönetici Yapımcı: Marlo Baird
Yapımcı: Brian Scharwath
Grading: CO3
Renklendirme: Tom Poole
Yapımcı: Alexandra Lubrano
Post Prodüksiyon ALT VFX, Inc.
Görsel Efekt Süpervizörü: Colin Renshaw
Yönetici Yapımcı: Chris Fieldhouse
Yapımcı: Jess Calvert
2b Sorumlusu: Mathew Chance
Canlandırma Chris Rentoul
Panda Yapım: Legacy Effects
Yapımcı: Alan Scott
Grafik Tasarım: Lobo
Yaratıcı Yönetmen: Mateus de Paula Santos
Yönetici Yapımcı: Luis Ribeiro
Yapımcı: Gabriela Leal
Tasarım ve Canlandırma: Leandro Beltran, Bruno Ronzani
Müzik: Mophonics
Şarkı: “Girl in My Dreams”
Yorum, Beste, Aranjman: Stephan Altman, Stephan Altman
Ses Post Prodüksiyon: Lime Studios
Yönetici Yapımcı: Susie Boyajan
Yapımcı: Kayla Phungglan
Ses Mühendis: Mark Meyuhas
Miksaj Asistanı: Peter Lapinski

Görsel: AdAgeTile