Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Endüstriyel Robotlardan Oluşan Müzik Grubu

Endüstriyel Robotlardan Oluşan Müzik Grubu

Nigel Stanford yine farklı bir müzik deneyimi ve videosuyla izleyenlerin aklına bazı sorular getiriyor.

Nigel Stanford farklı farklı materyallerle müzik yapmayı seven biri. Söz konusu müzik yapmaksa onun için sanıyorum her şey bir materyal. Ne güzel ki bizlerin çocukken tencere tavayla yaptığı o müzik ruhunu profesyonel yaşamında da korumuş.

Nigel Stanford, önceden Cymatics adında bir videosuyla karşımıza çıkmıştı. Nigel, Cymatics’de birçok çevresel faktörü birleştirmiş, sadece su ve toz gibi maddeleri de kullanmamıştı. Bunlara ek olarak Tesla bobini, iskambil kağıdı gibi materyalleri de çalışmasına dahil etmişti.

Son çalışması AUTOMATICA ise Nigel, fabrikada bir bantta çalışan endüstriyel robotları birlikte şarkı yapmaya davet etmiş. Her bir ritmi ya kendi çalıyor ya da tekrara alarak robotik kollara paslıyor. Robotik kollar video boyunca gitar, piyano, bateri, klavye gibi müzik aletlerini çalıyorlar.

İlk bakışta imkansız görünebilecek bazı sahnelerin nasıl mümkün olduğunu sahne arkası videolarında açıklıyor.

Bana göre birçok yerde çıkan DJ’lerden daha iyi oldukları kesin bu robotik kolların. Özellikle 01:50’den sonraki şarkının yükselişi ve 02.40’daki o metal tutmaçların piyano solosu benim video içerisindeki favori anlarım oldu. Ayrıca Nigel Stanford’ın klibi ile aynı adı taşıyan albümüne buradan veya aşağıdaki Spotify bağlantısından ulaşabilirsiniz. 

Görsel: Vimeo