Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoksulluk, Küfür ve İmkansızlık İçinde: Benim Varoş Hikayem

Yoksulluk, Küfür ve İmkansızlık İçinde: Benim Varoş Hikayem

Yunus Ozan Korkut'un ilk uzun metraj filmi Benim Varoş Hikayem, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki insanların hayat hikayesini anlatıyor.

Hayatın parlak ve ışıltılı fırsatları altın tepside verdiği hikayelere hepimiz aşinayız. Doğrudan karşılaşmasak da, o şanslı kişi çoğunlukla biz olmasak da tüketmemiz için önümüze sunulan hikayelerde bu görkemli tema işleniyor. Sıradan hayatlar ise ana akımın göz önüne çıkarmadığı adeta bir köşede varlığına izin verilen bir duruma dönüşüyor.

Yönetmen Yunus Ozan Korkut‘un ilk uzun metraj filmi Benim Varoş Hikayem, Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan 21 kişinin hayat üzerinden kurgulanmış bir belgesel. Kelimenin tam anlamıyla kenar mahallede yaşamının detaylarını veriyor adeta. Çünkü o havayı solumadan, o insanları tanımadan kenar mahalleli olmak, dışlanmak, ötekileştirilmek, aşağı görülmek oldukça kolay verilebilecek hükümler. Oysa o insanların içine girince kendi dünyalarını ve renklerini görmeye başlıyorsunuz. O karanlık insanlar, karanlık tipler imajları da yok oluyor haliyle.

Benim Varoş Hikayem, prömiyerini Antalya Film Festivali’nde yapıp festival maratonunu kısa tutarak beyaz perde de boy gösteriyor. 29 Eylül’de vizyona giren film Başka Sinema çatısı altında gösteriliyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da gösterilen film aynı zamanda bomontiada ortaklığıyla 29 Ekim’de açık havada da gösterilecek.

Filmin fragmanı, Benim Varoş Hikayem’e dair pek çok şey anlatıyor. Ancak yine de belgeselin büyüsünü korumayı başarıyor. Bomontiada’daki gösterimi hakkında detaylı bilgiyi buradan alabilir, Başka Sinema’daki diğer gösterimleri ise aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Benim Varoş Hikayem