Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yok Olmaya Yüz Tutan Telefon Kulübeleri

Yok Olmaya Yüz Tutan Telefon Kulübeleri

Joshua Nelson, yok olmaya yüz tutan telefon kulübelerini, Bellpayphoneproject başlıklı fotoğraf projesiyle belgeliyor.

Toronto’da yaşayan fotoğrafçı Joshua Nelson, yaşadığı çevredeki telefon kulübelerini belgeleyen bir projeye imza attı. Özellikle Instagram’daki paylaşımlarıyla ilerleyen Bellpayphoneproject adlı proje, iki ay önce Instagram’a katılan Apple‘ın #ShotoniPhone kampanyasında öne çıkardığı profiller arasındaydı.

Kanada Radyo-Televizyon ve Telekomünikasyon Komisyonu ile telefon kulübelerinde adını gördüğünüz Kanadalı komünikasyon şirketi Bell, telefon kulübelerinin (ödemeli telefonların) geleceğini masaya yatırmış. Tartışmanın kaynağı da muhtemelen teknolojiyle birlikte bu telefonların pek kimse tarafından kullanılmaz hale gelmiş olmaları. Bu da Nelson’ı geride kalan yıpranmış son telefon kulübelerinin haritasını çıkarmaya ve onları fotoğraflamaya itmiş. Telefon kulübelerinin kaldırılabilme riskiyle karşı karşıya olması, kendi kendine bilerek ve isteyerek böyle bir misyon üstlenmesine neden olmuş. Nelson aynı zamanda Behance üzerinde de projesinin kaydını tutuyor.

Sanat ve tasarım odaklı OCAD Üniversitesi’nde (Ontario College of Art and Design) çevre tasarımı eğitim alan Nelson, ağırlıklı olarak markalara iç mekan tasarımı alanında hizmet veren JNKM Design adlı bir tasarım ajansının ortağı.

Görsel: Instagram