Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Peak Design’dan Manyetik Telefon Kılıfları ve Aksesuarlar

Peak Design’dan Manyetik Telefon Kılıfları ve Aksesuarlar

Peak Design akıllı telefonların potansiyelini ve işlevselliğini artıracak telefon kılıfları ve aksesuar seti sunuyor.

Apple’ın kablosuz şarj desteğiyle birlikte yepyeni bir ekosistem sunduğu MagSafe, 13 Ekim’de gerçekleştirilen iPhone 12 serisi tanıtım etkinliğinde paylaşılmıştı. Marka üçüncü taraf üreticilerin tasarlayacağı MagSafe aksesuarlarına da açık olduğunu söylemişti. Bu durum alternatif tasarımlar için fırsat oluştursa da tasarımların gerçekleştirilmesi için zamana ihtiyaç var. Ancak telefonu daha iyi bir araç haline getirmeyi isteyen Peak Design bu fikir üzerinde uzun süredir çalışıyor.

Şirketin CEO’su Peter Dering’in söylediğine göre Peak Design telefon aksesuarlarına manyetik ekleme fikri üzerine yaklaşık dört yıldır çalışıyor. Ürünün Kickstarter’da fonlamaya açılmasıyla Apple’ın MagSafe özelliğini tanıtmasının aynı zamanlara denk gelmesi ise güzel bir tesadüf.

Manyetik ve klipsli telefon aksesuarları

Telefonu daha iyi bir araç haline getirmeyi isteyen Peak Design akıllı telefonları hayatın her alanında uygun bir şekilde kullanabilecek kılıflar ve aksesuarlar sunuyor. Peak Design, telefonu çeşitli durumlarda güvende tutmak ve aynı zamanda aktif olarak kullanmak için bir dizi aksesuar sunuyor. Manyetik taşıma aksesuarları sayesinde günlük aktiviteleri gerçekleştirirken telefonu aktif ve verimli bir şekilde kullanmak mümkün oluyor. Mobile by Peak Design başlığıyla fonlanan ürünlerin MagSafe ile uyumlu olacağının söylenmesinin yanı sıra her türlü marka ve model için uyumlu olacağı bildiriliyor.

Manyetik sisteme ek olarak çift kilitli sistemler ve mekanik kıskaçlar ile telefon güvenli bir şekilde farklı alanlara entegre edilebiliyor. SlimLink adı verilen ana gövdenin telefonun arkasına tam ortaya konumlandırılması gerekiyor. Bazı telefonların kameraları ve flaşları bu bölgede olduğu için tasarımsal açıdan ufak bir sorun yaşandığını söylemek mümkün. Ancak akıllı telefonların kameralarının neredeyse tamamına yakını sol üst kısımda bulunuyor. Dolayısıyla bu durumun sadece belirli modellerde yaşanacağını söylenebilir. Bununla birlikte tüm telefonlara uygun SlimLine şarj standı ve Kickstand kartlığı sayesinde kullanım özelleştirilebiliyor.

Ürünlerinin yüzde 100 karbon nötr olduğu söyleyen Peak Design, gelirinin yüzde 1’ini kâr amacı gütmeyen çevresel kuruluşlara bağışlayarak diğer markaların da bu yönde atılımlar yapması için çağrıda bulunuyor.

Peak Design müşterilerine güveniyor

Bu, Peak Design’in Kickstarter’da fonlamaya sunduğu onuncu ürünü. Dışarıdan yatırımcı aramdan ürün geliştirmeye devam etmek için Kickstarter’da ürün fonlamanın gücüne inanıyorlar. En iyi büyümeyi müşterilerinin destekleriyle sağlayacaklarına inançları tam. Aksesuarların fonlamasının sona ermesine henüz daha 42 gün varken 1,3 milyon dolardan fazla destek toplamış olmaları doğru yolda olduklarını gösteriyor.

Görsel: Kickstarter, Instagram, YouTube, Twitter