Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ABD’deki Seçim Gecesinin Kazananı Calm Uygulaması Oldu

ABD’deki Seçim Gecesinin Kazananı Calm Uygulaması Oldu

Calm meditasyon uygulamasının seçim gecesi CNN'de gerçekleştirdiği kampanya uygulamayı bir gecede üst sıralara taşıdı.

ABD seçimlerindeki gerilim ve kaos henüz sona ermiş değil. Çalkantılı seçim süreci daha başlamadan karışık olacağı öngörülüyordu. Seçimden önce hissedilmeye başlanan gergin ortam, Washington, D.C.’de Beyaz Saraya yakın bazı işletmelerin mağazalarını tahta plaklarla korumaya almasıyla kendini göstermişti. Mağazalar seçim sonrası sokaklarda yaşanabilecek kaosun önlemini erken almıştı. 3 Kasım’da gerçekleşen oylama sonucu Donald Trump yarışa önde başlarken posta yoluyla kullanılan oylar ve sürekli el değiştiren eyaletlerin oy dağılımı ile birlikte ibre Joe Biden’a döndü.

calm

Calm, gergin seçim atmosferine huzur getirdi

Meditasyon ve uyku uygulaması Calm, heyecan dolu gelgitlerin yaşandığı böylesine gergin ve endişeli ortamı kendi uygulamasını tanıtmak için bir fırsat olarak gördü. Herkesi nefes almaya ve biraz rahatlamaya davet eden Calm, seçim gecesi için CNN ile bir iş birliğine imza attı. Seçim gecesi yayına sponsor oldu. Bu parlak ve eğlenceli fikir kısa sürede Twitter kullanıcıları tarafından da fark edildi.

Calm, CNN’in yayın boyunca alt kısımda yeni bilgileri ve verileri kendine has gergin uyarı müziğiyle paylaştığı uyarı metinlerine sponsor oldu. CNN’de yer alan bu özellik seçim gecesinde izleyicileri oldukça geriyordu. Bu durumun farkında olan Calm, yaratıcı bir yaklaşımla kendi logosunu kullanarak izleyicilere rahatlamaya ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. Yayın aralarında paylaşılan kısa yağmur videoları ise bu rahatlığı ekranlara taşıdı. Marka, bu arada sosyal medya üzerinden takipçileri için nefes alma ve rahatlama egzersizleri paylaştı.

Uygulama birinci sıraya yükseldi

Calm’ın pazarlamasından sorumlu kıdemli yönetici Erin Hassey oldukça stresli geçen bir yılda ekip olarak insanlara sürekli kendilerini bulmaları için hatırlatma yapmanın yollarını aradıklarını söyledi. Seçim gecesi gerçekleştirilen bu pazarlama hamlesi kısa sürede karşılığını verdi. Oylama günü, 1 Eylül’den bu yana, şirketin ortalamasına kıyasla 12 kat daha fazla uygulamayı içeren tweet atıldı. Calm, sadece bir gecede, önceki haftanın toplamından iki kat daha fazla etkileşim yaşadı. App Annie uygulama analiz servisinden alınan verilere göre CNN’de yer alan reklamlar uygulamayı indirmede büyük ölçüde ekili oldu. Calm seçim günü bir önceki güne göre 20 sıra yükselerek ABD’de tüm uygulamalar arasında 79. sıraya yükseldi. Sağlık kategorisinde ise 1. sıraya yerleşti ve o günden bu yana yerini koruyor.

Seçimin yarattığı kaos ortamını bir fırsat olarak gören meditasyon uygulaması pazarlama stratejilerinde anlık ve doğru hamlenin ne denli büyük etki yaratabileceğini göstermiş oldu.

Görsel: Twitter, techcrunch