Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Prostat Kanserine Dikkat Çeken Kitap

Prostat Kanserine Dikkat Çeken Kitap

Yönetmen Kiran Koshy ve arkadaşlarının prostat üzerine konuştukları bir gün ortaya çıkan kitap fikri prostat kanseri konusuna dikkat çekiyor.

Her dokuz erkekten biri yaşamları boyunca prostat kanseriyle karşılaşıyor. Hastalık belli bir yaşın üstünde daha sık ortaya çıksa da genç veya yaşlı olmak prostat kanserine yakalanma riskini değiştirmiyor. Kansere karşı önlem almak düzenli sağlık olarak sağlık kontrollerine gitmekten geçiyor. NIgel & Co. tarafından hazırlanan proje ile bu oranın düşürülmesi ve hastalığa karşı bilinçlenme amaçlanıyor.

Yönetmen Kiran Koshy, prostat kanseri konusunda farkındalığı artırmak ve erkeklere prostatlarını kontrol etmelerini hatırlatmak için esprili bir noktadan yaklaşmaya karar vermiş. Yönetmen ve birkaç arkadaşının prostat sağlığı ve sık ejakülasyonun yararları üzerine yapılan araştırmaları tartıştıkları bir gün ortaya çıkan proje erkek üreme organını merkezine alıyor.

Yapılan son araştırmalar prostat kanseri ve ejakülasyon ilişkisini açıklıyor

Önceden yapılan birçok araştırma sık ejakülasyon yaşayan erkeklerin prostat kanserine yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor ancak net bir sebep bulunamıyordu. Yönetmen ve arkadaşlarının da konuştuğu 2016 yılında yaklaşık 32 bin erkek katılımcıyla gerçekleştiren araştırma bu ikilinin arasındaki ilişkinin sebebini ortaya koyuyor. Araştırma kısaca prostatta biriken kanserojen salgıların boşalma sayesinde vücuttan atıldığını bu nedenle sık ejakülasyonun bu birikmeyi engellediği açıklanıyor. Bazı kültürlerde erkeklerin sadece üreme için ilişki yaşaması ve gereksiz ejakülasyondan kaçınması inancının aksine daha sık ejakülasyonun özellikle 50 yaşının üzerindeki erkekleride kanserin gelişme hızını düşürdüğü gözlemleniyor.

Spermiyoloji Sözlüğü esprili bir yaklaşım sunuyor

Kısa bir konuşmanın ardından insanlar arasında meniye verilen takma adları sıralamaya başlayan arkadaşlar bu takma adların hepsini bir kitapta toplamaya karar veriyor. Böylelikle “Euphejisms, A Glossary of Sperminology” (Euphejisms, Spermiyoloji Sözlüğü) ortaya çıkıyor. 15 dolardan euphejisms.com sitesinde satışa çıkarılan kitap prostat sağlığı konusunda dikkat çekerken, hastalık için gerçekleştirilen araştırmalara da katkı sunuluyor. Kitaptan elde edilen kazancın tamamı prostat kanseri konusunda yapılan araştırmalara destek için bağışlanıyor.

Yönetmen Koshy bu kitap haricinde yeni bir çalışmasını daha yayınladı. Geleneksel ve yeni nesil medyanın ticari yönetimini yapan Slash Dynamic tarafından temsil edilen Koshy, Erkek sağlığı Ayı kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında yine bu konuyla alakalı bir çalışmasını da yayınladı.

Künye

Müşteri: Euphejisms
Ajans: NIgel & Co., Los Angeles
Metin Yazarı: Jack Westerholt, Dustin Ballard, Andy Coulston
Sanat Yönetmeni: Andy Coulston
Prodüksiyon Şiketi: Treehouse
Yönetmen: Kiran Koshy
Post Prodüksiyon: Pixelworkers
DOP: Mike Jensen
Renklendirme: Mike Jensen
Müzik: Dustin Ballard
Parça: The Seaman’s Waltz

Görsel: Youtube, Euphejisms