Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okul Koridorlarında Geçmişe Bir Yolculuk

Okul Koridorlarında Geçmişe Bir Yolculuk

Nostaljik şeker dükkanı Atomic Candy için çekilen film; yaşlı bir adamı yıllar önce mezun olduğu okulda hatırlarıyla buluşturuyor.

Atomic Candy; Texas eyaletinin Denton şehrinde bulunan nostaljik bir şekerci dükkanı. Çeşit çeşit şeker, meşrubat ve retro görünümlü hediyelik eşya satan “şeker” ve nev-i şahsına münhasır bir mağaza. Böyle bir mağazaya çekilen reklam filminin de geçmişe bir özlem içermesi kaçınılmaz tabii.

30 Eylül Ulusal Sakız Çiğneme Günü (Evet, böyle bir gün var!) için hazırlanan reklam filmi, 2 buçuk dakikalık bir kısa film aslında. Yaşlı bir adamın şimdi terk edilmiş okuluna dönmesini ve okulun koridorlarında, salonlarında ya da sınıflarında dolaşırken hatıralarıyla buluşmasını anlatıyor. Adam nihayet kendi sınıfını buluyor, eski sırasına oturuyor ve sıranın altına elini atıyor. Orada ne bulduğunu tahmin edersiniz: Çiğnenmiş bir sakız, kendisinin henüz genç bir çocukken oraya yapıştırdığı sakızı. Film genelinde hafif bir hüzün içerse de hüzünle değil, kahkaha eşliğinde “Sakızın sizi bekliyor.” sloganına bağlanarak sonlanıyor.

“Alma Mater” ismini taşıyan film, okulu bitirmesinin üzerinden biraz zaman geçmiş insanlara tanıdık gelecek bir özlem hissiyle dolu. Eski okulumuza gidip orada geçen günlerimizi anımsamak, çocukluğumuzu, gençliğimizi hatırlamak çok bildik bir durum. Sıranın altına sakız yapıştırmak ise muhtemelen pek çoğumuzun okuldayken yapmış olduğu bir şey. Tabii o sakızı 60 sene sonra ağzımıza atar mıydık, o apayrı bir konu. Ama o sakızla kahramanımızın gençliğine döndüğü aşikar.

Film, Markayı Anlattığı Kadar Detroit’i de Anlatıyor

California merkezli butik bir ajans olan Innocean tarafından çekilen filmin yönetmeni de ajansın yaratıcı yönetmeni Kiran Koshy. Detroit’te çekilen filmin tek oyuncusu, yönetmenin de aile dostu olan, 90 yaşındaki avukat James Rubiner. Yönetmen filminden çok memnun olduğunu belirtirken, filmin Detroit’i tanıtmak için de harika bir yol olduğunu söylüyor. Hatta markanın ismini kaldırıp “İçinde yaşamış olanların kalbinde sonsuza kadar yaşayan şehir. Detroit.” sloganını koydukları bir versiyon bile hazırlamışlar.

Yönetmenin film festivallerinde de göstermeyi umduğu film; yerel sinemalarda yayına girdi.

Künye:
Reklamveren: Atomic Candy
Reklam Ajansı: Innocean, USA
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Eric Springer
Yaratıcı Yönetmen: Kiran Koshy
Yönetmen: Kiran
Görüntü Yönetmeni: Mike Jensen
Yapımcı: Amy Krause
Oyuncu: James Arthur Rubiner
Kurgu: PostOp / Dallas
Kurgucu: Adam Henderson
Müzik: Dustin Ballard
Mekanlar: David Clements
Yapım Asistanı: Liz Bedore
Yazar: Madhu Kalyanaraman
Miksaj: LSD / Lime / Los Angeles
Ses Mühendisi: Michael Anastasi, Kai Paquin
Renklendirme: Mike Jensen
Dış Ses: Brad Whetmore

Görsel: Vimeo