Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Glitch Natürmortlar

Glitch Natürmortlar

Olan Ventura, gerçekçi ölü doğa resimlerine dijital bozulma efekti uygulayarak kendine özgü akrilik tablolar üretiyor.

Glitch günümüzde her tür yaratıcı alana sızan estetik bir yaklaşım haline geldi. Müzik videolarında, reklamlarda ve yerleştirme sanatında çarpıcı glitch örnekleri sık sık karşımıza çıkıyor. Halılarda, ahşap heykellerde ve yağlı boya resimlerde dahi bu estetiğin uygulandığına hep birlikte şahit olduk. Şimdi ise akrilik natürmortlarına glitch efekti katan Olan Ventura’nın çalışmaları var karşımızda.

Barok stilinde natürmortlara glitch efekti

Filipinli sanatçı Olan Ventura, 17. yüzyıl Hollanda resim sanatının tipik özelliklerini taşıyan akrilik resimler yapıyor. Jan Davidsz de Heem’in Vase of Flowers’ı gibi ikonik tablolardaki küçük detayları aynen resimlerine taşıyan sanatçı; gerçekçi güllerin, üzümlerin ve ıstakozların hakim olduğu kompozisyonları akışkan glitch lekeleriyle bozulmaya uğratıyor. Böylece geçmişi günümüze ait bir estetikle kesintiye uğratarak bir zaman atlaması yaratıyor eserlerinde.

Olan Ventura

15 yıldır kişisel sergileriyle profesyonel yaşamını sürdüren Olan Ventura’nın çalışmaları, şu anda Singapur’da Yavuz Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Artnet profili üzerinden de sanatçının diğer çalışmalarına göz atabilirsiniz.

Olan Ventura

Görsel: Yavuz Gallery
Manşet görseli düzenlenmiştir.