Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitapseverler için Tinder Benzeri Uygulama: Klerb

Kitapseverler için Tinder Benzeri Uygulama: Klerb

Klerb adlı yeni uygulama, Tinder'a benzer şekilde aynı kitap zevklerine sahip ve aynı bölgede bulunun kişileri eşleştirmeyi amaçlıyor.

Henüz erken beta aşamasındaki Tinder benzeri yeni uygulama Klerb, benzer kitap zevklerine sahip okuyucuları eşleştirerek buluşturuyor. Temelde bir kitap kulübü görünümündeki uygulama, benzer okuma zevklerine sahip veya aynı kitabı yakın zamanda okumuş olan insanları bularak bu ilgi alanlarına uygun temalı etkinlikler oluşturuyor.

“Parti yapmayı veya spor yapmayı seviyorsanız sosyalleşmek kolaydır; akademik ilgi alanlarınız varsa daha zordur.” diyen uygulamanın geliştiricisi Abe Winter, ilk başta kulağa bir flört uygulaması gibi gelen Klerb’in bir bağlantı uygulaması veya herhangi bir flört uygulaması olmadığı konusunda ısrarcı.

Ancak projenin çıkış noktasının ta kendisi Tinder ve benzeri uygulamalar. “Bir anket sonucuna göre, 30 yaş ve üzeri flört uygulaması profillerinin yaklaşık yüzde 10’u kitaplardan veya okumaktan bahsediyor. Bu, ihmal edilen bir kategori.” diyen Winter Tinder’ın coğrafi filtreleme modelini kullanarak “etrafınızdakilerle eşleşin” benzeri bir özelik getirmeye çalıştıklarını da saklamıyor.

Halihazırda bir bekleme listesi bulunan Klerb uygulamasının, belirlenen coğrafi bölgelerde yeterli kişi sayısına ulaşması durumunda genel kullanıma açılması planlanıyor.

Görseller: Pexels, Klerb