Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradaki Flörtünüzü Yapay Zekâ Destekli Avatarınız Seçsin

Sıradaki Flörtünüzü Yapay Zekâ Destekli Avatarınız Seçsin

Z kuşağının Tinder'ı Snack uygulamasında yapay zekâ tarafından eğitilen kullanıcı avatarları, sanal buluşmalar gerçekleştirerek kullanıcıların yerine potansiyel flörtlere karar verebiliyor.

Z kuşağına yönelik video tabanlı mobil flört uygulaması Snack, yapay zekâ destekli avatar oluşturma özelliğini kullanıma sundu. Snack’te yapay zekâ tarafından eğitilen kullanıcı avatarları, potansiyel flörtleri kullanıcılar adına seçerek ilk buluşmayı sanal ortama taşıyor. Oluşturulan Snack sanal buluşma dünyasındaki sohbetlere katılan yapay zekâ tarafından eğitilmiş her bir avatar, herhangi bir eşleşme ihtimali durumunda kullanıcıya bildirimle rapor veriyor.

Eşleşmenin gerçek bir görüşmeye dönüşüp dönüşmeyeceğine bu aşamada kullanıcı karar veriyor. Diğer bir ifadeyle eğittiğiniz yapay zekâlı avatarınız, sizin yerinize size uygun flört adaylarını tespit ediyor ve potansiyel randevularınızı belirliyor. Kullanıcılar böylece zaman alan, sıradan ve bazen hiçbir yere varmayan sohbetlerden kurtulabiliyorlar.

TikTok ve Tinder Karşımı Bir Uygulama Olarak Snack

2021 yılı Nisan ayında piyasaya çıkan Snack App, Tinder ve TikTok hibriti bir uygulama olarak nitelendiriliyor. Video tabanlı bir uygulama olan Snack, geleneksel flört uygulamalarından farklı olarak kullanıcılarını birkaç fotoğraf ve kısa bir biyografi ile sınırlamıyor. Kullanıcıların çeşitli istemler doğrultusunda etkileşimli videolarla kendilerini anlatmaları isteniyor.

Örneğin, “Bize ne kadar uzun boylu olduğunu söylemeden anlat” veya “Arabada kısa bir karaoke bölümü çekin” istemleri gibi. Snack CEO’su Kim Kaplan, “Bu tür içerikler kullanıcıların kim oldukları hakkında birkaç eski fotoğraftan daha fazlasını söyler. Bu şekilde bir insanın daha özgün bir versiyonunu görebiliyorsunuz.” diyor.

TikTok benzeri bir ara yüze sahip olan uygulama, tamamen Z kuşağına yönelik olarak geliştirildi. Öyle ki, platformu kullanmak isteyen kullanıcıların 36 yaşından küçük olması gerekiyor. Ücretsiz bir uygulama olan Snack, 18-35 yaş arasındaki yaş grubuna hitap ediyor. Kullanıcıların birbirlerinin videolarını beğenmesiyle başlayan dijital flört süreci, uygulamanın doğrudan mesaj yoluyla kullanıcıları bilgilendirmesiyle devam ediyor.

Platformda kişiler arası bağlantı kurma, TikTok’a benzer şekilde ilerliyor. Uygulamaları kaydırmaya alışık olan kesim için sağa veya sola kaydırmanın bulunmadığı “not your parents dating app” sloganlı Snack’te, kaydırma eylemi eski moda olarak görülüyor. Şimdilik yalnızca IOS versiyonu bulunan ve Apple mağazasından indirebileceğiniz Snack App uygulamasının tanıtım videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

Öte yandan yapay zekânın sunduğu nimetlerden yararlanan tek flört uygulaması Snack App değil elbette. Flört uygulamaları en isabetli eşleşmeleri oluşturabilmek için bir süredir yapay zekâdan destek alıyor. Onlardan biri olan OkCupid, geçtiğimiz Şubat ayında uyumluluk oranına göre kişilerin benzer kullanıcılarla eşleşmesini sağlamak amacıyla ChatGPT tarafından oluşturulan bir dizi istemi sisteme entegre ederek denemeler yaptıklarını duyurmuştu.

Görseller: Snack App, Youtube