Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Clipdrop Uygulaması Stability AI ile Artık Daha Güçlü

Clipdrop Uygulaması Stability AI ile Artık Daha Güçlü

Gerçek dünya nesnelerini artırılmış gerçeklikte kopyalayıp ekrana yapıştırmayı sağlayan popüler uygulama Clipdrop, açık kaynaklı yapay zeka şirketi Stability AI bünyesine katıldı.

Dünyanın önde gelen açık kaynaklı yaratıcı yapay zeka şirketi Stability AI, makine öğrenimi araştırmalarını üretime taşıyan Fransız yazılım şirketi Init ML’i satın aldı. Init ML, görüntü düzenleme uygulaması Clipdrop’u geliştiren şirket olarak tanınıyor. Dolayısıyla artık Clipdrop da Stability AI’ın bünyesine katıldı ve marka ismi de “Clipdrop by Stability AI” olarak değişti.

Metinden görüntü üreten açık kaynaklı modeli Stable Diffusion ile tanınan Stability, teknolojisini Clipdrop platformuna dahil etmeyi ve üretken yapay zeka pazarı hedeflerini desteklemeyi planlıyor. Bu satın almayla ilgili duyurusunda da, teknolojisinin yaratıcılar için kolayca erişilebilir olmasını sağlamayı hedeflediğini açıkladı.

Stability AI CEO’su Emad Mostaque satın almayla ilgili şu açıklamaları yapmış: “En yeni Stability AI üretken modellerini Clipdrop platformuna entegre etmekten ve teknolojimizin her yerdeki içerik oluşturucular tarafından kolayca erişilebilir olmasını sağlamaktan heyecan duyuyoruz. Bu satın alma, Clipdrop’a üretken yapay zekanın bir sonraki çağına ilerlemek için ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlayacak. Yaratıcı iş akışlarında yapay zekanın ve çok modlu temel modellerin gücünü demokratikleştirmeye yönelik ortak yolculuğumuzda yeni bir kilometre taşı olacak.”

Çevredeki nesnelerin görüntülerini, artırılmış gerçeklikte kırpmayı ve ekrana yapıştırmayı mümkün kılan uygulama: Clipdrop

Clipdrop; Windows ve Mac bilgisayarlarda, iOS ve Android mobil uygulamalarında ve bir Adobe Photoshop eklentisi olarak gelişmiş görüntü işleme araçları sağlamak için makine öğrenimini ve yapay zekayı kullanıyor. Kullanıcılar, gereksiz nesneleri ve metni kaldırarak bir fotoğrafı istedikleri gibi temizleyebiliyor veya yalnızca görüntünün temel öğesini izole edip dışa aktarabiliyor. Stability AI tarafından satın alınmasıyla birlikte Clipdrop, yapay zeka görsel üretimi için Stable Difüzyon tabanlı metinden görüntü oluşturucu ile araç setini tamamlıyor ve güçlendiriyor.

Init ML, Clipdrop’un yayınlandığı Temmuz 2020’den bu yana 15 milyondan fazla kullanıcı topladığını ve 2021 başlangıç ​​finansman turunda yaklaşık 1,26 milyon dolar topladığını belirtiyor.

Artık başkan yardımcısı olarak görev yapacak olan Init ML CEO’su Cyril Diagne şu açuklamayı yapmış: “Stability AI’ın Init ML desteği, son teknoloji çok modlu üretken AI modelleri tarafından desteklenen birinci sınıf, basit ve zarif ürünler yaratma çabalarımızı destekleyecek. Clipdrop ekibinin, Clipdrop’un ürün yelpazesine heyecan verici iyileştirmeler getirmek ve çok yakında yenilerini piyasaya sürmek için Stability AI araştırmacılarıyla birlikte çalıştığını duyurmaktan gurur duyuyorum.”

Clipdrop, Stability’nin geçen yıl Lightspeed Venture liderliğindeki bir finansman turunda toplanan 101 milyon dolar sayesinde yaptığı ilk satın alım olarak değerlendiriliyor.

Clipdrop’un tüm özellikleri aşağıdaki menüyle listelenmiş:

Görsel: Clipdrop