Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Futbol Antrenörlerinin Taktiksel Hareketleriyle Bestelenen Senfoni

Futbol Antrenörlerinin Taktiksel Hareketleriyle Bestelenen Senfoni

Prime Video, Fransız futbol ligi Ligue 1'in yayın sezonunu tanıtmak için takım antrenörlerinin taktiksel hareketleriyle bestelenen bir senfoni yayınladı.

2024 yılına kadar Fransız futbolunda Ligue 1 ve 2’nin yayın haklarını satın alan Prime Video, Fransa’nın en üst düzey futbol ligi olan Ligue 1′in tanıtımı için hazırladığı reklam filminde futbol antrenörlerini orkestra şefi olarak konumlandırdı. Ligue 1 Uber Eats antrenörlerinin maç esnasında saha kenarındaki vücut dilleri ve taktiksel el hareketleri temel alınarak bestelenen “Ligue 1 Senfonisi” adlı senfoni, 70 müzisyenden oluşan bir koro ve orkestra tarafından seslendirildi.

Fransız reklam ajansı Marcel imzalı çalışma ile Prime Video, UEFA Şampiyonlar Ligi veya NFL’de olduğu gibi taraftarların benimseyebileceği ikonik bir marş yaratmayı amaçladı. Böylece rakip taraftarlar tarafından “Çiftçiler Ligi” olarak anılan Ligue 1’in diğer Avrupa futbol ligleri arasındaki itibarının da artırılması hedeflendi. Prime Video, taktiksel hareketlerden esinlenerek bu senfoniyi yaratmak için Moncler’in 70. yılına özel çok konuşulan kareografisinde de performans sergileyen Fransız elektronik müzik ve film müzikleri bestecisi Saycet ile bir araya geldi.

Saycet ve Marcel ekibi, senfoniyi tipik bir orkestra yönetme biçimini tersine çeviren benzersiz bir süreçle yarattı. İlk olarak ekip, hareketlerini analiz etmek ve filme almak için her koçun önüne tek bir kamera yerleştirdi. Daha sonra bu hareketlerin en uygun olanlarını seçerek dijital ekrana aktardılar ve ekranı da maestro rolüyle müzisyenlerin önüne koydular. Paris’teki Niemeyer salonunun oditoryumunda toplanan müzisyenler, önlerine yerleştirilen dijital ekrandan antrenörlerin kaydedilmiş jestlerini izleyerek sergilenen hareketleri bir orkestra şefinin yönlendirmesi şeklinde yorumladılar. Ortaya tempoyu antrenörlerin belirlediği ritmik bir senfoni çıktı.

Prime Video Sport platformlarında yayınlanan “Ligue 1 Uber Eats Symphony”, ilk kez 26 Şubat’ta oynan Olympique de Marseille – Paris Saint-Germain maçı öncesinde Prime Video’da gösterildi. 60 saniyelik senfoni bölümünün yanı sıra kamera arkası görüntülerin yer aldığı 120 saniyelik bir film de Prime Video platformunda yerini aldı. Ligue de Football Professionnel (LFP) ve Ligue 1 Uber Eats kulüplerinin iş birliğiyle Ligue 1 Senfonisi, stadyumlardaki dev ekranlarda ve sosyal medyada da yayınlanmaya devam edecek. Eser yakında Amazon Music’ten de dinlenebilecek. Ligue 1’e özel yaratılan senfoniyi aşağıdaki videodan izleyebilir veya dinleyebilirsiniz.

Görseller: MarCommNews, Youtube