Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suyu Boşaltmadan Havuz Temizleyebilen Akıllı Robot

Suyu Boşaltmadan Havuz Temizleyebilen Akıllı Robot

Dengri Zima Pro adlı robot temizleyici, ultrasonik radar sayesinde her noktaya erişerek herhangi bir havuzu suyunu boşaltmadan temizleyebiliyor.

Sürdürülebilir ürünler geliştirmeye odaklanan mühendislik ve tasarım şirketi Degrii, ultrasonik radar kullanan dünyanın ilk kablosuz akıllı havuz temizleyici robotunu piyasaya sürdü. Dengri Zima Pro adlı robot ile herhangi bir havuzu suyunu boşaltmadan temizlemek mümkün. Üç buçuk saatlik pil süresine sahip olan kablosuz havuz temizleyici robot, 5.000 ft² (yaklaşık 464,5 metrekare) alanı temizleyebiliyor.

Üç adet ultrasonik radarın bulunduğu Dengri Zima Pro, işe havuzu üç boyutlu olarak taramakla başlıyor. Tıpkı robot süpürgeler gibi temizlenecek olan havuzun üç boyutlu haritalandırmasını yapan cihaz, ardından temizlik için en uygun rotayı oluşturuyor. Tüm havuz tipleri ve her türlü zemin için uygun olduğu belirtilen robot, tırmanma özelliği ile merdivenler dahil olmak üzere havuzun zemin, duvar ve basamakları dahil her noktasına erişebiliyor.

Dalgıç temizleme ünitesi ve yüzen pil ünitesi olmak üzere iki parçadan oluşan Degrii Zima Pro, bir yandan havuzu temizlerken diğer yandan kendisine takılan ek aktif kömür bölmesiyle havuz suyunu arındırabiliyor. Kurumuş yapraklar dahil suyun içindeki irili ufaklı her türlü çeri çöpü toplayabilen cihaz, havuzun içinde birileri varken de çalışabiliyor.

Robot havuz temizleyiciyi akıllı telefon uygulaması ile uzaktan kontrol edebilmek mümkün. “Tek Tıkla Çık/Kaldır” düğmesine bastığınızda Degrii Zima Pro kendisine en yakın havuz duvarına tırmanıyor ve 5 dakika boyunca oradan alınmayı bekliyor. Kullanım sonrasında cihazın içindeki çift filtre suyla yıkanarak temizlenebilir.

Gelişmiş ultrasonik radar teknolojisi sayesinde zemindeki taş, kaya ya da herhangi bir engeli algılayarak onlardan kaçınabiliyor. Wi-Fi özellikli su geçirmez pili Zima Pro’ya kabloyla bağlı kalabiliyor. 250 W motor gücüne sahip olan robot, şarjı yüzde 10’un altına düştüğünde bir yere çarpıp düşmeden kendini otomatik olarak havuz içinde veya dışında uygun bir noktaya park ediyor. Degrii Zima Pro’nun kullanım detaylarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube