Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İKSV’nin Festival Programları Belli Oldu

İKSV’nin Festival Programları Belli Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), bu yaz düzenlenecek olan 51. İstanbul Müzik Festivali, 30. İstanbul Caz Festivali ve +1 Gezgin Salon Festivali'nin program detaylarını açıkladı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), bu yılki yaz mevsiminde gerçekleştirmeyi planladığı festivallerin programlarını ve tanıtım videolarını yayınladı. İKSV’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruya göre 1-17 Haziran’da 51. İstanbul Müzik Festivali, 7-18 Temmuz tarihlerinde İstanbul Caz Festivali, 29-30 Temmuz’da ise Gezgin Salon Festivali’ni düzenleyecek. Cumhuriyet’in 100. yılına özel projeleri de kapsayan festival serisinde her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz konser ve etkinlikler yer alacak.

51. İstanbul Müzik Festivali

1-17 Haziran tarihleri arasında Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenecek festival toplamda 25 konserden oluşuyor. 100. yılına özel olarak Cumhuriyet’in ilk yıllarından geleneksel Türk müziği ve Türk tango bestelerinin de yer alacağı festivalde, aralarında Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi müzik toplulukları ile Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Nicolas Altstaedt, Avi Avital gibi solistlerin yer aldığı 60’dan fazla isim festivalde performanslarını sergileyecekler.

Konservatuvar öğrencilerinin ücretsiz takip edebileceği festivalin biletleri Lale Kart üyeleri için 20-23 Mart, genel satış için ise 24 Mart 2023 Cuma günü satışa sunulacak.  51. İstanbul Müzik Festivali’nin program detaylarına buradan erişebilir; tanıtım filmini ise aşağıda izleyebilirsiniz.

30. İstanbul Caz Festivali

Bu yıl 30. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali, Garanti BBVA sponsorluğunda 7-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Yaklaşık 40 konserde 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının yer alacağı festival, bu yıl her zamanki lokasyonu Parkorman’ın yanı sıra Robert Koleji’nin terasını da festival mekanları arasına ekledi. Bu iki mekana ek olarak festival Caz Vapuru ile İstanbul Boğazı’nda, +1 ile Kadıköy sokaklarında, ücretsiz konserlerle şehrin parklarına yayılacak.

Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, Güney Koreli Youn Sun Nah Quartet, Morcheeba, Alfa Mist, Kovacs, Mammal Hands festivalde performans sergileyecek isimlerden bazıları. Öte yandan festival kapsamında hayata geçirilecek olan “The Ritual” adlı proje ile Okay Temiz ile Riff Cohen ilk kez bir araya gelecek. İstanbul Müzik Festivali gibi Caz Festivali’nin de biletleri Lale Kart sahipleri için 20-23 Mart’ta, genel satış için ise 24 Mart Cuma günü satışa sunulacak. 30. İstanbul Caz Festivali’nin program detaylarına buradan göz atabilirsiniz. Tanıtım filmini ise aşağıda izleyebilirsiniz.

+1 Gezgin Salon Festivali

29-30 Temmuz tarihlerinde Parkorman’da düzenlenecek olan +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde, Hollandalı DJ Satori, soul-funk grubu L’Impératrice, Fransız elektro-pop ikilisi Agar Agar, Belçikalı müzisyen Sylvie Kreusch, Büyük Ev Ablukada, rock müzik grubu Warhaus gibi isimler yer alacak. +1 Gezgin Salon Festivali’nin biletleri ise Lale Kart sahipleri için 15-16 Mart’ta, genel satış için ise 17 Mart Cuma günü satışa sunulacak. +1 Gezgin Salon Festivali’nin program detaylarına buradan erişebilirsiniz.

Görseller: İKSV, Twitter, Instagram