Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İKSV Kültür Sanat Kart Projesi 1.000 Yeni Öğrenci Arıyor

İKSV Kültür Sanat Kart Projesi 1.000 Yeni Öğrenci Arıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği üniversite öğrencilerine yıl boyunca tüm etkinliklerine giriş hakkı tanıdığı İKSV Kültür Sanat Kart uygulaması, 2018 yılı başvurularına başlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, geçtiğimiz yıl öncü sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun da desteğiyle 1.000 üniversite öğrencisi aradığını duyurmuştu. Kültür sanata meraklı bu bin kişi, İKSV’nin yaptığı çekilişle belirlenmiş ve her birine İKSV Kültür Sanat Kart verilmişti. Uygulamanın odağında üniversite öğrencilerini kültür sanat dünyasına yakınlaştırmak ve onlar için daha erişilebilir kılmaktı.

2017 yılı boyunca geçerli olan kartlarıyla bin öğrenci yıl boyunca İKSV’nin tüm etkinliklerine katılabildiler. İstanbul Film Festivali, İstanbul Müzik Festivali, İstanbul Caz Festivali gibi büyük organizasyonların yanı sıra Salon’da gerçekleşen tüm konserler de İKSV Kültür Sanat Kart’ın kapsama alanı içindeydi. 1.000 öğrenciye verilen 250 lira değerindeki bu kartla sene boyunca adeta büyük bir topluluk yaratıldı.

Başvurular 8 Ocak’ta başlıyor

İKSV Kültür Sanat Kart için geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 81 ilindeki 173 üniversiteden toplam 64.711 öğrenci başvurdu. Bu başvuruların %68’i İstanbul’dan gerçekleşirken %32’si İstanbul dışından gerçekleşti. Çekişi kazananların ise 683’ü İstanbul’dan 317’si ise İstanbul dışında okuyan öğrencilerden oluşuyordu. İKSV Kültür Sanat Kart sahibi öğrenciler geçtiğimiz yıl sadece etkinliklere katılım hakkı dışında Fazıl Say ve Marcus Millet ile tanışma, İstanbul Tiyatro Festivali Kapsamında gösterilen Fresk gösterisinin provasına katılma ve Yekta Kopan ile yemek yeme gibi özel etkinliklere de katıldılar.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, şimdi de projenin ikinci dönemini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da 1.000 öğrenci sene boyunca kullanabilecekleri 250 lira değerindeki İKSV Kültür Sanat Kart’a sahip olacak. Başvurular 8 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve kultursanatkart.iksv.org adresi üzerinden gerçekleşecek.

Görsel: İKSV