Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkinci Şans Ligi

İkinci Şans Ligi

Meksika'da hapishane takımlarının katılımıyla İkinci Şans Ligi'ni kuran Corona, hükümlülere tahliyelerinin ardından profesyonel futbol takımlarına katılma şansı sunuyor.

Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede hükümlülere mesleki beceriler kazandırılmaya çalışılarak rehabilite edilmeleri çabalarına sıklıkla rastlıyoruz. Söz konusu kapsayıcı çalışmalar genelde mesleki beceri edinmeleri üzerine odaklandığından hükümlülerin hapishane sonrasındaki hayatlarında edindikleri becerilerle ikinci şanslarını kendileri yaratmaları gerekiyor.

Meksika kökenli içecek markası Corona ise hükümlülere ikinci şanslarını tahliye olmadan önce yaratmaları için anlamlı bir fırsat sunuyor. Brooklyn merkezli kreatif ajans WeBelievers iş birliğiyle hazırlanan The Second Chance League adlı projede yeşil sahada yetenekli hükümlüler profesyonel futbol oyuncusu olma şansı yakalıyor. Yeni kapsayıcı sosyal sorumluluk projesinde futbol ile hükümlülerin hayatını değiştiren marka, futbolun asla sadece futbol olmadığını da bir kez daha kanıtlıyor.

Meksika’nın en büyük dokuz futbol takımının sponsoru olan Corona, sponsorluk ağını mahkumlar için kullanarak “İkinci Şans Ligi” adlı bir futbol ligi kurdu. Ülkenin altı büyük hapishanesinden takımların yer aldığı ve Meksika hükümeti ile sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçen ligde sahaya çıkan hükümlüler arasında başarılı performans sergileyenler cezaları sona erdikten sonra profesyonel olarak Meksika ligindeki dokuz takımdan birinde oynayabilecekler. Örneğin hükümlülerden biri olan ve başarılı bir futbol performansı sergileyen José Santillán, cezası sona ereceği için gelecek sezonda Club America F.C.’ye katılabilecek.

“Futbol, hapishanelerdeki temel açık hava aktivitelerinden biri. Oyun oynamak, mahkûmlara onları her gün pratik yapmaya teşvik eden bir özgürlük duygusu veriyor. Bu yüzden hapishanelerde büyük yetenekler bulabileceğimizi düşündük. Corona, Meksika’daki en büyük dokuz futbol takımının sponsoru olduğundan dolayı en iyi oyuncuları seçmek için onlarla ortak olma ve hapis cezalarını bitirdikten sonra hükümlülere profesyonel olma şansı sunma imkânımız oldu.” diyor We Believers’ın kurucu ortağı Gustavo Lauria. İkinci Şans Ligi projesinin detaylarını içeren aşağıdaki kısa filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

Görseller: Twitter, Youtube