Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Serbest Gezen Tavuk Günde Kaç Adım Atar?

Serbest Gezen Tavuk Günde Kaç Adım Atar?

Tavuklar için geliştirdiği FitChix adlı aktivite takipçisini VMLY&R imzalı bir kampanya ile duyuran Honest Eggs Co., serbest gezen tavuk tartışmalarına netlik kazandırıyor.

Laboratuvar ortamını andıran kafeslerde sağlıksız bir şekilde yetiştirilmelerine tepki olarak ortaya çıkan ‘gezen tavuk’ veya menzili artırılmış izlenimi veren ‘serbest gezen tavuk’ ifadesi, ilk piyasaya çıktığında ayırt edici bir gıda etiketi sayılabilirdi. Ancak bir dönemin organik etiketli ürünleri gibi bu ifade de kontrolsüz bir şekilde yayıldı ve bugün artık ortalama bir market rafındaki tüm yumurtaların üzerinde neredeyse aynı ifade var. Hepsi gezgin, her biri son derece özgür.

Tüketicilerin kafasında soru işaretleri yaratan bu duruma el atan Avustralyalı bir yumurta üretici, Airbag iş birliğiyle geliştirdiği inovatif ürün ile tartışmalara son noktayı koymayı amaçlıyor. Honest Eggs Co. adlı üretici, tavuklara özel olarak tasarlanan aktivite takipçisi aracılığıyla tavuklarının ne denli özgür olduğunu marka ismi gibi dürüstçe ve somut olarak kanıtlayabileceğini iddia ediyor.

Tavukların enselerine yerleştirilen “FitChix” adlı ergonomik cihaz, yumurtlayacakları zamana kadar tavukları takip ederek adımlarını sayıyor. Çok sayıda prototipi üretilen cihaz ile çiftliğindeki tavukların adım sayılarını takip edebilen üretici, tespit edilen sayıları satış için süpermarketlere gönderdiği yumurtaların üzerine basmayı planlıyor. Şimdiye kadar elde edilen FitChix verilerine göre Honest Eggs Co. çiftliği tavukları günde 12 saat boyunca ortalama olarak 21 binden fazla adım atıyor. Diğer bir ifadeyle Avustralyalı üreticinin tavukları bir gün içinde ortalama bir Avustralyalının neredeyse üç katı kadar yürüyor.

Rejeneratif yumurta çiftliği olduklarını ifade eden Honest Eggs Co. kurucu ortağı Paul Righetti, bu nedenle farklı toprak örtüsü ve bitkilerden beslenebilmeleri için tavukları her hafta farklı otlak alanlarına götürdüklerini söylüyor. VMLY&R imzalı kampanyasıyla tüketicileri sürdürülebilir ve rejeneratif tarım uygulamalarının önemi konusunda eğitmeyi amaçlayan Avustralyalı üretici, FitChix uygulamasını yaklaşık 1,5 dakikalık bir video çalışmasıyla tanıtıyor. Honest Eggs Co.’nun VMLY&R imzalı FitChix kampanyası sosyal medya, dijital ve OOH platformlarında bir süre daha yayınlanmaya devam edecek.

Görseller: Youtube, Instagram