Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Ürünleri ile Yuvarlak Pizza Kutusu Tasarım Süreci

Apple Ürünleri ile Yuvarlak Pizza Kutusu Tasarım Süreci

Apple 2 Nisan'da paylaştığı reklam filminde, iş hayatında ürünlerinin kullanımının hayatı nasıl kolaylaştırdığını vurguluyor.

Geçmişte Grup FaceTime özelliği, iPhone XR’ın renk seçenekleri ve iPad Pro’nun eğitim için yapabildikleri özelinde filmler hazırlayan Apple, kurumsal müşterilerini hedefleyen iPad ve iMac odaklı yeni bir reklam filmi hazırladı. The Underdogs isimli reklam filmi Apple ürünlerinin iş hayatını kolaylaştıran özelliklerini tanıtırken, bir grup tasarımcının heyecanlı hikayesini anlatıyor.

Tasarım ekibi üst yönetimden yakaladığı toplantı fırsatıyla 2 günlük bir sürede yuvarlak pizza kutusu prototipini hazırlamak zorunda kalıyor. Bu süreç boyunca Apple ürünlerini ve servislerini verimli bir şekilde kullanarak prototipi tamamlıyor. Apple, ürünleri sayesinde çalışanların daha kolay çalışırken bir o kadar üretken olabileceklerini ve sorunları yaratıcı bir şekilde çözebileceklerini vurguluyor. Tasarım ekibinden 4 kişinin birbirleriyle iletişimde kalma şekilleri, tasarımın hazırlanması ve prototipin üretilmesi süreçleri boyunca markanın tanıtımı yapılıyor. Reklamın konusu olan yuvarlak pizza kutusu projesi reklamı ilginç ve eğlenceli hale getiriyor.

Reklamda iPad Pro, Apple Pencil, MacBook Pro, Apple Watch gibi ürünlerin yanı sıra Apple’ın artırılmış gerçeklik platformu ARKit‘e de yer veriliyor. Ayrıca Grup FaceTime, Siri, AirDrop ve iPad’in çoklu görev özelliği gibi uygulamaları da reklamın ara sahnelerinde görmek mümkün.

Pizza kutusu projesi aslında gerçek

Reklam Apple yazılımlarını, donanımlarını ve ürünleri göstermesi dışında bir hikaye daha taşıyor. Reklamda tasarlanan pizza kutusu Apple tarafından gerçekten kullanılıyor. Apple geliştiricilerinden Panic şirketinin kurucu ortağı Cabel, reklam filmindeki pizza kutusunun Apple tarafından patenti alınmış gerçek bir ürün olduğunu ve Silikon Vadisi’ndeki Apple kampüslerinde bulunan Caffè Macs tarafından kullanıldığını söylüyor. Apple, tasarlanan yuvarlak pizza kutusunun patentini 2013 yılında almış.

Apple The Underdogs reklam filmi ile iş hayatında kullanılan ürünlerinin ne gibi kolaylıklar sağlayacağını gösteriyor. Patentini elinde bulundurduğu pizza kutusunu da hikayesine ekleyerek ürünlerin her yönden vurgulanmasını sağlıyor. Hazırlanan reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Youtube