Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Accenture Interactive, Droga5’ı Satın Alıyor

Accenture Interactive, Droga5’ı Satın Alıyor

Yaratıcı çalışmalarıyla dikkat çeken Droga5 ajansı, Accenture Interactive bünyesine katılıyor.

Yönetim danışmanlığı şirketi Accenture‘ın ajans kolu Accenture Interactive, Droga5‘ı satın alıyor. Under Armour, HBO, New York Times, Amazon gibi büyük şirketlerle çalışmış olan Droga5’ın bir çok haberini sizlerle paylaşmıştık. Game of Thrones için hazırlanan ve SXSW 2019 aktivasyonlarından biri olan kampanyası, Supreme için hazırlanan yılbaşı kartları gibi farklı yaratıcı çalışmalara imza atan ajans, Mayıs ayında Accenture Interactive bünyesine girecek.

“Droga5 Kuzey Amerika’daki en iyi ajansların arasında.”

Accenture Interactive sunduğu geniş servis, çözüm stratejileri, danışmanlık ve yönetim ile 120’den fazla ülkede müşterisi bulunan bir danışmanlık şirketi. Accenture Interactive CEO’su Brian Whipple, Kuzey Amerika’daki yaratıcı markaların birkaçına sahip olduklarını ancak en iyisi ile çalışma fırsatını yeni kazandıklarını ifade etti. Droga5 ekibinin başarılarına ve yaptığı çalışmalara dikkat çeken Whipple, müşterilerin pazarda tanınırlığını arttırmak ve en iyi işi çıkarmak danışmanlık şirketlerinin işi olduğunu ve bunu da başarılı ajanslarla gerçekleşebileceğini savunuyor. Whipple, “Marka yaratımının geleceğinde sadece iyi bir fikir oluşturmak ve sunmak yeterli gelmeyebilir. Aynı zamanda iyi bir tecrübe sunmak yakın gelecekte marka değerini arttıran unsurlardan olacaktır. Droga5 ve Accenture Interactive’in güçlerini birleştirmesinin bu anlamda bir dönüşüm başlatan anlaşmaların en önemlisidir” dedi.

Droga5 kurucusu ve yaratıcı başkanı David Droga, marka iletişiminin reklamcılığın ötesinde bir iş olduğunu söylüyor. Accenture Interactive’in dijital deneyimi ve tecrübesi ile Droga5’ın yaratıcılığın birleşmesi ile müşteriler tarafından yüksek talep yaratacağına ve projelerin kalitesinin artacağına inandığını belirtiyor.

Reklam ajansları ve şirketlerin ortaklığı artıyor

Son yıllarda reklam ajansları ve holding şirketleri en iyi ve en karlı okuma yollarını aramak için birleşiyor. Pazarlamacıların etkili bir iş yapmasını sağlamak bu birleşmenin nedenleri arasında. Bu çerçevede reklam ve halka ilişkiler şirketi WPP, 2018 sonbaharında, Wunderman Thompson ve VMLY & R gibi birden fazla ajansı yeni işletmelerle birleştirdi. Droga5 ekibinin Accenture Interactive ile yaptığı bu anlaşma ise yakın gelecekte bu tarz anlaşmaların sayısının artabileceğini gösteriyor.

Görsel: Accenture Interactive