Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dikkat: Çıkartmadan Çıkan Kedi ve Köpekler

Dikkat: Çıkartmadan Çıkan Kedi ve Köpekler

Possible Moscow ve Hill Pet Nutrition'ın birlikte başlattığı Telegram kampanyasıyla Rusya'daki Telegram kullanıcıları çıkartmadan kedi ya da köpek sahiplenebiliyorlar.

Evde yaşayan canlılardan çok evsiz canlıların yaşadığı bir dünyadayız artık. Evet belki sokakta yaşayan insanları çat diye sahiplenemiyoruz ve onlara bir yaşam alanı sunamıyoruz. Çünkü bireysel yapılacak bir eylem değil bu insanların sorununa birileri bizim adımıza karar versin diye seçimler düzenliyoruz. Ama hayvanlar öyle mi? Değiller, onları sahiplenebiliriz, onlara yuva açmak insana yuva açmaktan daha basit.

Barınaklarda bir sürü hayvan yaşıyor. Sokaklarda kışları birbirine sarılmış ya da dükkanlara sığınmış hayvanları görüyoruz. Çoğu insan hayvanların aslında bir insanı nasıl da olumlu bir yönde değiştirdiğini farkında değil. Hill’s Pet Nutrition da bu bilinci yaymak adına çabalıyor ve buna yönelik kampanyalar düzenliyor. Daha evvel ülkemizde barınak ve hayvan sahiplenme bilinci ile ilgili çalışma yapan marka şimdi de yönünü Moskova’ya çevirdi ve hayvan sahiplenmeye “dah” dedi.

Adopt a Pack” Moskova’da Telegram üzerinden yapılan bir kampanya. Telegram Rusya çıkışlı bir uygulama olduğu için orada kullanımı belli bir çoğunluğun üzerinde. Bu yüzden de mecra olarak insanların olduğu bir yere kampanya çıkmaları pek bir mantıklı hareket olmuş. “Adopt a Pack”,  İngilizce bir kelime esprisi olarak “Adopt a pet“e atıfta bulunuyor ve bunu Telegram’ın çıkartma ve bot özelliğinden faydalanarak yapıyor.

Çıkartmadan Çıkan Kediler ve Köpekler

Telegram kullanmayanlar için özetlemek gerekirse Telegram’ın içerisinde çıkartma paketleri var. Bu paketleri ister siz kendiniz yapıp yükleyebiliyorsunuz isterseniz bot’ların açtıkları kanalları takibe alarak oradan edinebiliyorsunuz. Telegram’ın diğer özelliklerine bu haberle ilgisi yok diye girmeyeceğim fakat daha fazlasını merak edenleri bilgilenmek için şuraya alabilirim. Hill’s Pet Nutrition da Possible’la bir araya gelerek hayvanlara dair önyargıları yıkmayı hedefliyor. Önyargılar yıkılır mı bilinmez ama gönüllerin sempati şampiyonu olup hayvan sahiplenmeye yönlendirebilirler cidden.

“Adopt a Pack” setini indirip kullanmaya başlayınca yollanan çıkartma üzerinden sahiplenebileceğiniz hayvanların bilgilerine de erişebiliyorsunuz. Possible Moscow’un yaratıcı yönetmeni insanların konuşmalarına girmenin bu projenin yayılması için çok önemli olduğunu ve Telegram’ın Rusya’daki gençler arası kullanım yaygınlığının bunu çok iyi karşıladığını düşünüyor. Çünkü artık konuşmalarımız kelimelerden çok görsellere dönmeye başladı. Eğer çıkartmaları bot’a yollarsanız size hemen hayvanın geçmişini ve nereden sahiplenebileceğinizi listeliyor ve voila, ömürlük yoldaşınıza merhaba deyin!

Pedigree’de geçtiğimiz aylarda buna benzer bir mecra kullanımı yapmış ve Facebook yüz filtreleri özelliğinden faydalanarak hayvan sahiplendirme bilinci aşılamayı denemişti. Bu tarz az kullanılan yerlerde dijital kampanya yapmak kampanyanın adını duyurması için daha faydalı oluyor.

Künye:
Reklam ajansı: Possible, Moscow, Russia
Reklamveren: Hill’s Pet Nutrition Ltd
Pazarlama Müdürü: Alina Emirova
Marka Yöneticisi: Oksana Artemieva
Dijital Yöneticiler: Elena Arzhatskaya, Natalia Krikunova
Yaratıcı Yönetmen: Maryam Akhunova
Telif Hakkı / Sanat Yönetimi: Yuri Korobov
Fotoğraf: Roman Antonov
Tasarım: Evgenia Kuznetsova, Anna Trotsina
Programlama: Oleg Sedikin
Müşteri Yöneticileri: Sergey Rozhnev
Hesap Yöneticisi: Natalia Horohori

Görsel: YouTube, Ads of the World