Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Monty Marsh’tan Afrika Kültürünü Yansıtan adidas Reklamı

Monty Marsh’tan Afrika Kültürünü Yansıtan adidas Reklamı

Reklam yönetmenliğinde çeşitliliği teşvik etmeyi amaçlayan CDDP programı çerçevesinde Monty Marsh'ın çektiği adidas reklamı, Afrika kültürünü kucaklıyor.

Commercial Directing Diversity Program (CDDP); kadınlar ve azınlıklar için reklam yönetmenliği fırsatlarını artırmaya yönelik bir program. Bu sene bir eğitim programını da duyurarak yönetmen başına 5000 dolar fon sağladı. Böylece yönetmenlere portfolyolarına katabilecekleri sağlam reklamlar yaratma fırsatı verdi. Program kapsamında 400 yönetmen içerisinden 6 yönetmen seçildi, Monty Marsh da bunlardan biri. Marsh’ın adidas için yarattığı spec reklam ise programdan çıkan belki de en etkileyici film.

Sadece 5000 dolar ile çekilen bu 1:40 dakikalık film, markanın yaratıcılığa yaptığı vurguya ve marka duruşuna paralel bir bakış içeriyor. New York’taki Randall’s Island Park’a odaklanan film; cambaz ayakları üzerinde gösteri yapan dans topluluğu Brooklyn Jumbies ile zaman içerisinde farklı boyutlara geçerek mesajını veriyor.

monty marsh_adidas_original is never finished_spec_bigumigu_ monty marsh_adidas_original is never finished_spec_bigumigu_ monty marsh_adidas_original is never finished_spec_bigumigu_ monty marsh_adidas_original is never finished_spec_bigumigu_

Afrika Kültüründen Gelen Yaratıcı Miras

Film, yaratıcılık üzerindeki Afrika mirasının etkilerini ele alırken Afrofütüristik bir yaklaşım sergiliyor. Afrika kültürünün tarih içerisindeki yolculuğuna teknoloji, bilim kurgu, pop kültürü ışığında bir bakış sunuyor.  Yönetmen Afrika’nın güçlü davul ritimlerini ve uzun çubukların üzerinde edilen dansı kullanarak etkileyici bir film yaratmış.

Film, markanın çeşitliliği kucaklayan doğasıyla uyum içerisinde.Bu anlamda geçmiş etkiden başlayarak günümüze uzanan film; adidas’ın Original is Never Finished stratejisinin bir uzantısı gibi. Spec yani sadece portfolyo için hazırlanmış bir film olmasına rağmen adidas markası hiç sırıtmıyor. CDDP programının da kapsayıcı ve çeşitlilik üzerine olan odağı filmdeki Afrika kültürüne yapılan vurgu ile paralel.

CDDP Komite Başkanı Lisa Rich; yönetmenin benzersiz bakış açısı ve farklı görsel dilinin onun programa katılan yüzlerce aday arasından sıyrılmasını sağladığını söylüyor. Monty’nin zaten var olan yeteneğinin CDDP’de edindiği bilgi ve deneyim ile harmanlandığında bu stilize ve heyecan verici filmin ortaya çıkmasını sağladığını belirtiyor.

Künye:

Reklamveren: adidas Originals (spec spot)
Yazar: Monty Marsh
Yapım: Guerilla Filmworx
Yönetici Yapımcı: Monty Marsh, Robert E. Arnold
Yapımcı:  Scott Lane and Chris Ritchie
Yönetmen:  Monty Marsh
Görüntü Yönetmeni:  Robert E. Arnold
Beste:  Michael Brian Stein
Müzik Süpervizörü:  Dawn Richard
Kurgu:  Bill Marmor
Ses Tasarımı:  Eleven Sound
Renklendirme, Görsel Efekt:  The Mill
Post Prodüksiyon:  Will Mok
Renklendirme Yapımcısı:  Evan Bauer
Görsel Efekt Yapımcısı: Ashley Goodwin
Kamera Destek:  Keslow Camera, Adorama Camera
G&E Destek: MBS Equipment Co.
Katkıda Bulunanlar:  Brooklyn Jumbies, Laura Anderson Barbata, Fotokem

Görsel: YouTube