Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arsenal’in İkonik Formasında Kırmızıya Yer Yok!

Arsenal’in İkonik Formasında Kırmızıya Yer Yok!

Arsenal, adidas ile gerçekleştirdiği iş birliğinde özel üretim tamamen beyaz formasıyla Londra’da özellikle gençlerin karıştığı bıçaklı saldırılara dikkat çekiyor.

Londra’da bıçaklı saldırılar son yılların en yüksek seviyesinde ve sürekli artış gösteriyor. Bu yıl çoğunlukla gençlerin karıştığı bıçaklı saldırılarda son 18 yılın en yüksek oranı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl (Haziran 2020 ile Haziran 2021 arasında) çıkarılan bir istatistiğe göre kentte 10 binden fazla ve çoğunluğunun gençlerin oluşturduğu bıçaklı saldırı yaşandı. Geçtiğimiz yıl 13 ile 19 yaş arasında olan 30 genç bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İngiliz futbol takımı QPR’ın (Queens Park Rangers F.C.) genç takımdaki oyuncusu Kiyan Prince’in bıçaklı saldırı sonucu genç yaşında hayatını kaybetmesi geçmişte yaşanan örneklerden sadece biriydi. Genç sporcunun ölümünün ardından babasının bu konuya dikkat çekmek için kurduğu Kiyan Prince Foundation’ın ENGINE Creative ve Framestore iş birliğinde ortaya çıkardığı Long Live The Prince kampanyası Web Summit oturumunda da konuşulmuştu.

Artan bıçaklı saldırı şiddetine dur deme zamanı

Futbol bu konuda özellikle İngiltere’de fark yaratmak ve mesaj iletmek için etkili bir yol. Long Live The Prince kampanyası haricinde çok fazla sosyal sorumluluk kampanyası Birleşik Krallık’ta bu soruna odaklanıyor. QPR gibi ülkenin bir diğer futbol takımı Arsenal, adidas ile gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda formasındaki kırmızıları şiddete karşı dikkat çekmek için kaldırıyor.

Iris London tarafından hazırlanan No More Red kampanyası takımın renklerine odaklanıyor. Kırmızı ve beyaz renklerde olan Arsenal forması tek renge bürünüyor. Kentte gençleri bıçaklı saldırı şiddetinden korumak ve mesaj iletmek isteyen girişim bu nedenle ikonik formadan kanı çağrıştıran kırmızı rengi çıkartıyor ve formayı bembeyaz yapıyor. “Artık kırmızıya yer yok” mesajı ile şehirde yaşanan özellikle gençlerin karıştığı bıçaklı şiddet olaylarının altı çiziliyor.

Kampanya filminde eski İngiliz futbolcu Ian Wright, aktör Idris Elba’nın yanı sıra Arsenal oyuncuları Emile Smith Rowe, Bakayo Saka, Reiss Nelson yer alıyor.

Ayrıca reklam filminde yer alan Idris Elba, Ian Wright ile birlikte DJ Emerald Rose Lewis ve sanatçı Reuben Dangoor gibi ünlü isimler tarafından desteklenen No More Red mentorluk planı geliştiriliyor. Program kapsamında gençlerin çeşitli alanlarda eğitilmesi ve rol modeller ışığında şiddetten uzak tutulması hedefleniyor.

arsenal

Arsenal formayı FA Cup maçında giydi

No More Red kampanyasıyla birlikte tasarlanan formalar satışa sunulmuyor. Buradaki amaç formayı gören taraftarların “Neden böyle bir tercih yapıldı?” sorusunu sorup merak etmesi. Arsenal oyuncuları sadece bir defaya mahsus olmak üzere Nottingham Forest’a karşı oynan FA Cup maçında formayı sırtlarına geçirdi. Forma hiçbir zaman ticari olarak sunulmayacak olmasına karşın gençlerin bıçaklı saldırı suçlarına karışmasını engellemeyi hedefleyen ya da sonrasında onlara destek olan Stephen Lawrence Day Foundation, Don’t Stab Your Future, Box Up Crime gibi yerel kurumlara bağışlanacak.

Londra’da bu konuya dikkat çekmek için takım olarak önemli bir güce sahip olduklarını söyleyen Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta, sadece tek bir maç için formalarını değiştirmek dışında bu yolu desteklemenin farklı yollarını arayacaklarını söylüyor.

Bu girişimin bir parçası olarak Arsenal ve adidas gençlerin güvenli bir şekilde futbol oynamasını teşvik etmek amacıyla Arsenal’in stadı Emirates Stadyumu’nun etrafındaki sahaları yeniliyor ve gençlerin hobilerini gerçekleştirebileceği güvenli alanlar yaratıyor.

Künye

Müşteri: adidas
Ajans: Iris London
Yaratıcılar: Charlie Parker, Jonny Marsh
Yaratıcı Yönetmen: Rachid Ahouiyek, Henry Scotland, Grant Hunter
Planlama: Ben Milligan
Ajans Yapımcısı: Nadia Black, Emily Hendrey
Tasarım Direktörü: David Missen
Prodüksiyon Şirketi: Outsider
Yönetmen: Tom Day
DOP: Hamish Anderson
Kurgu: Kevin Palmer
Post Prodüksiyon: No. 8

Görsel: adidas, Arsenal 1,2