Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Oyunları Kağıt Sanatıyla Yeniden Canlandırmak

Eski Oyunları Kağıt Sanatıyla Yeniden Canlandırmak

Eric Power, Jeremy Messersmith’in Mixtape for the Milky Way projesi kapsamında çıkan bir parçası için kağıt sanatıyla eski oyunları canlandırdı.

Eski oyunların verdiği tat hala hafızlarımızda. Atari salonlarında jeton atarak oynadığımız oyunlar, TV’ye bağlayıp oyun oynadığımız ev tipi Atari’ler, Tetris, Game Boy vs derken pek çok eski cihaz ve eski oyun hatıralarımızın paha biçilemez bir parçası. Bu nostalji duygusunun gücünü Atari’nin piyasaya sürmeyi planladığı Atari Mini Pong Jr’da ve diğer retro konsol girişimlerinde görmek mümkün. Müzisyen Jeremy Messersmith’in Mixtape for the Milky Way projesi için hazırlanan bir animasyon da bu eski oyun tutkusunu, işin içine kağıt sanatını katarak tatmin ediyor.

https://www.instagram.com/p/CH0XDERnDlb/

Zaman kapsülü gibi bir animasyon

Mixtape for the Milky Way kapsamında yayınlanan Video Games parçasının videosu, Austin’de çalışmalarını sürdüren yönetmen ve animatör Eric Power’ın imzasını taşıyor. Büyüleyici animasyonları izlerken hem oyun tarihine, hem kendi çocukluğunuza doğru bir zaman yolculuğuna çıkıyorsunuz. Eric Power da bu videoyu yaratmak büyük keyif aldığını belirtiyor paylaşımlarında. Video oyunlarının, 80’lerin ortalarında Atari’yle oynamaya başladığından beri hayatının önemli bir parçası olduğunu vurguluyor.

https://www.instagram.com/p/CH0Vk8yBy7V/

Videoda eski oyunların yanı sıra bazı çağdaş oyunlara da yer verilmiş. Böylece oyunların nasıl evrimleştiğini belgeliyor aslında. Pacman, Asteroid, Cuphead, Limbo ve GRIS’in gerçeküstü suluboya manzaralarına kadar video oyunlarının nasıl değiştiğini kağıttan yapılmış şirin mi şirin kareler aracılığıyla ortaya koyuyor. Elbette Jeremy Messersmith’in – şarkıcılığının yanı sıra şarkı sözü yazarlığıyla tanınıyor – duygu yüklü şarkısı da hatıralarınızı tetikliyor.

Eric Power’ın çalışmalarını Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Eric Power