Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Slovenya’da Doğaya Atılan Çöplerden Yapılan Font

Slovenya’da Doğaya Atılan Çöplerden Yapılan Font

Dünya Temizlik Günü'ne dikkat çekmek adına Futura DDB, Sınır Tanımayan Ekolojistler ve gönüllülerle birlikte çalışarak, doğaya atılan çöpleri sanatsal ve tasarımsal bir dokunuşla font ailesine çevirdi. 

Çevre kirliliği konusunda geliştirmemiz gereken bilinç aslında şimdiye dek reflekse dönüşmeliydi insan ırkında. Fakat bunun yerine çöpümüzü etrafa atmamız bir refleks olmuş ne yazık ki. Sene olmuş neredeyse 2020, Mars’a gidelim muhabbetleri döndürüyoruz ama çevremizi temiz tutamıyoruz. İnsanlık bu bilinci geliştirene kadar markalar ve kişiler bu konuya dikkat çekmeye devam edecek neyseki. Şimdiki çevreye dikkat çeken haberimiz Slovenya’dan geliyor.

Dünya Temizlik Günü’ne dikkat çekmek adına Futura DDB, doğaya atılan çöpleri sanatsal ve tasarımsal bir dokunuşla font ailesine çevirdi. Ajans, proje kapsamında Sınır Tanımayan Ekolojistler’le bir araya geldi. Slovenya’nın tarlalarında ve sokaklarında çöp toplamak için bir grup gönüllü ile çalıştı. Daha sonra da buldukları içecek kutuları, pilleri, şişeleri, lastikleri, kaskları, giysi ve mobilyaları harflere dönüştürdüler.

Doğaya Temiz Bir Mesaj Bırakın

Harf şekline getirilen çöpler vektörelleştirildi ve ücretsiz bir şekilde kullanıma girdi. Futura DDB font’ların gündelik hayatta çok kullanılmayacağını fakat çevre bilinci ile ilgili farkındalık projelerinde kullanılabileceğine inanıyor. Her ne kadar dünyamız temiz olmasa da bizden ötürü, bu font dünyanın en temiz fontu olduğunu söylüyor. E sonuçta haklılar bu font için çok fazla çöp toplandı çevreden.

Futura DDB ve Sınır Tanımayan Ekolojistler insanları doğaya ve doğru atık yönetimine yönelik doğru davranışların önemini öğrenmeye ve anlamaya teşvik etmeyi amaçlıyor bu projeyle. Bu yüzden de yüzlerce gönüllünün bir araya gelmesiyle bu projeyi hayata geçirdikleri için çok mutlularmış.

Görsel: YouTube