Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aytaç Öztürk’ün Çizgileriyle Küçük Prens’in Dünyası

Aytaç Öztürk’ün Çizgileriyle Küçük Prens’in Dünyası

Aytaç Öztürk, "Quotes from The Little Prince" serisinde, Küçük Prens hikayesinden alıntılar eşliğinde siyah beyaz illüstrasyonlar yaratıyor.

Yıllar içinde dönüp tekrar tekrar okuduğumuz, milyonlarca insanın başucu kitabı olmuş sihirli bir eser Antoine De Saint Exupery imzalı Küçük Prens. Belki de yetişkin olarak unuttuğumuz bazı şeyleri anımsamak, çocuk halimizin bilgeliğine tekrar dokunabilmek için onun kılavuzluğuna ihtiyaç duyuyoruz dönem dönem. Dünyaya yüreğimizle bakmanın, çocukluğumuzun renkli hayal gücünü yaşatmanın, kendimize karşı dürüst olmanın önemini ve daha pek çok hayat dersini içeren kitap; yaratıcı bünyeler için de vazgeçilmez bir esin kaynağı. Kitap, Aytaç Öztürk’ün de son zamanlardaki ilham kaynaklarından biri olmuş.

Siyah-beyaz illüstrasyonlarla Küçük Prens yorumu

Aytaç Öztürk, İstanbul’da Jr. Art Director olarak kariyerini sürdürüyor. Siyah-beyaz illüstrasyonlara ve tipografiye ilgi duyuyor. Logotype’lar, ikonlar ve illüstrasyonların yanı sıra web tasarımı, poster tasarımı ve ambalaj tasarımı da yapabiliyor. Öztürk, son dönemde iş yoğunluğunu durulduğu zamanlarda Küçük Prensten çizimler yapmaya başlamış. Quotes from The Little Prince adlı altında bir projeye dönüşen çizim serisi, projenin adından da anlaşılacağı gibi kitaptan alıntılara eşlik ediyor.

İlk kez 1943 yılında basılan eser, çoğunuzun hatırlayacağı gibi günümüzde hâlâ Antoine De Saint Exupery’nin kendi suluboya çizimleriyle birlikte basılıyor. Hatta animasyon filminde de bu çizimlere ve renk paletine bağlı kalınmıştı. Zihinlerimize bu denli kazınmış bir Küçük Prens imgesi varken, yaratıcı insanların bunun dışına çıkmaları gerçekten cesaret işi ve belki tam da Küçük Prens’i mutlu edecek türden bir adım.

Aytaç Öztürk’ün çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.