Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Selin Çınar Yüzyıllık Yalnızlık’ı Çizdi

Selin Çınar Yüzyıllık Yalnızlık’ı Çizdi

Selin Çınar yeni illüstrasyon projesinde, Gabriel Garcia Marquez’in "Yüzyıllık Yalnızlık" eserini görselleştirdi.

Kitaplar yaratıcı bünyelerin en temel ilham kaynaklarından. Dante’nin İlahi Komedya’sını çizgilerle anlatan Maru Ceballos’un projesinde, Aytaç Öztürk’ün Küçük Prens hikayesinden alıntılar çizdiği Quotes from The Little Prince serisinde, David Álvarez’in Orta Amerika mitlerini görselleştirdiği Noche Antigua’da kitap ve illüstrasyon ilişkisininin en güzel örneklerini görmüştük. İllüstrasyonun dışında Can Yayınları için Utku Lomlu’nun sanat yönetmenliğinde çamurdan heykel fotoğraflarla gerçekleştirilen özel Hayvanlar Çiftliği baskısını da anmadan geçmek olmaz. Selin Çınar ise Gabriel Garcia Marquez’in başyapıtı Yüzyıllık Yalnızlık’ı çizgileriyle anlatarak büyüleyici bir illüstrasyon projesine imza attı.

Selin Çınar yorumuyla Yüzyıllık Yalnızlık

Sanatçı kolektifi Krüw’ün üyelerinden olan ve özellikle albüm kapakları tasarlayan illüstratör Selin Çınar, Bigumigu’da yakından takip ettiğimiz isimlerden. Kendisiyle hem Krüw ile ilgili röportajımızda hem de Yeni Yaratıcılar etkinliğinde sohbet etme fırsatı bulmuştuk.

Selin Çınar

Selin Çınar, kendi özgün karakterleri ve çizgileriyle masalsı bir atmosfer yaratmış. Canlı renkleriyle, inceledikçe fark edebileceğiniz ilginç detaylarıyla içinde kaybolmaktan keyif alacağınız bir evren bu. Projede kullandığı araçları ise Procreate ve Wacom Cintiq olarak sıralamış. İllüstrasyonların tamamını buradan görebilirsiniz.

Selin Çınar’ın çalışmalarını Behance profili, Instagram’ı ve Etsy mağazası üzerinden takip edebilirsiniz.

Selin Çınar Selin Çınar

Görsel: Behance