Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Can Yayınları’ndan Özel Koleksiyon Baskı Hayvan Çiftliği

Can Yayınları’ndan Özel Koleksiyon Baskı Hayvan Çiftliği

Can Yayınları, modern zaman fablı Hayvan Çiftliği için Utku Lomlu’nun sanat yönetmenliğinde bir koleksiyon baskı hazırladı.

Can Yayınları kitap tutkunları için sık sık etkileyici sürprizler hazırlıyor. Örneğin çağdaş fotoğraf sanatçılarının klasik eserlerin kapakları için fotoğraf çektiği Çerçeveletilecek Kitaplar’la heyecan verici bir seri ortaya koymuştu. Yine sokaklara ve toplu taşıma araçlarına ücretsiz kitaplarla gerçekleştirdiği Yolda Can Bulmak da okurlarla kitaplar arasında sihirli karşılaşmalar yaratmıştı. Bu defa ise George Orwell’in Bin Dokuz Seksen Dört gibi güncelliğini asla yitirmeyen kült eseri Hayvan Çiftliği için hazırladığı koleksiyon baskıyla karşımızda.

Kitaba özel çamurdan heykel fotoğraflar ve ahşap kutulu tasarım

Utku Lomlu’nun (Lom Creative) sanat yönetmenliğinde hazırlanan özel baskıda, seramik sanatçısı Hülya Sözer’in yaptığı çamurdan heykeller yer alıyor. Fotoğraflar ise Umut Töre’nin imzasını taşıyor. Projeye kitaptaki en çarpıcı sahnelerinin seçilmesiyle başlanmış. Ardından bu sahneleri canlandıracak heykellere sıra gelmiş. Boyutları 10-30 cm arasında değişen heykellerin her biri seramik çamurundan yapılmış ve yaklaşık iki aylık bir sürecin sonunda ortaya çıkmışlar. Çamurdan heykeller, seçilen sahnelere uygun kurgularla fotoğraflanmışlar. Dolayısıyla kitabın sayfalarında Snowball, Napoleon, Squealer, Boxer ve diğerlerini normal baskıdaki gibi çizim olarak değil çamurdan heykel olarak görüyoruz.

Özel tasarım ahşap kutunun tüm kesim, boyama ve serigrafi süreçleri el işçiliğiyle hazırlanmış. Şömiz olarak Hayvan Çiftliği’nin atmosferine uygun bir malzeme olan saman dokusu tercih edilmiş.

Can Yayınları’nın kitap tutkunları için hazırlayacağı yeni sürprizleri heyecanla bekliyoruz.

Görsel: Can Yayınları