Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evinde Kalanlar İçin Can Yayınları’ndan Klasiklere Ücretsiz Erişim

Evinde Kalanlar İçin Can Yayınları’ndan Klasiklere Ücretsiz Erişim

Can Yayınları, coronavirus salgını nedeniyle evine kapanan okurlara destek için Trendeki Yabancı adlı mobil öykü uygulamasındaki eserleri 1 aylığına ücretsiz erişime açtı.

Can Yayınları okurları için sürekli yenilikler ve sürprizler hazırlıyor. Utku Lomlu’nun sanat yönetmenliğinde hazırlanan özel baskı Hayvanlar Çiftliği, çağdaş fotoğraf sanatçılarının klasik eserlerin kapakları için fotoğraf çektiği Çerçeveletilecek Kitaplar serisi gibi koleksiyonluk kitaplar bunun en güzel örnekleriydi. Yine sokaklara ve toplu taşıma araçlarına ücretsiz kitaplarla gerçekleştirdiği Yolda Can Bulmak kampanyasıyla da kalplerimizi fethetmişti. Can Yayınları, Covid-19 (corona virus) salgınıyla birlikte eve kapanan duyarlı okurları da unutmadı. Bu zor günlerde Trendeki Yabancı uygulamasındaki klasikleri 1 ay boyunca ücretsiz erişime açtı.

Trendeki Yabancı ile klasik öyküler cebinde

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında App Store ve Google Play Store’da yayına giren Trendeki Yabancı, her ay yayımlanan bir öykü dergisi. Uygulamayı indirip, abone olup öykülere telefonunuzdan erişebiliyorsunuz. Hem Türkiye’den hem de dünyadan öykülere yer veriliyor. Kullanıcı, beğendiği öyküleri saklayabiliyor, altını çizebiliyor ve arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Hatta bazı öykülere dilerse kullanıcı kendisi yön verebiliyor. Can Yayınları, geçtiğimiz hafta Covid-19 (corona virus) salgını dolayısıyla ülkemizde başlayan sosyal izolasyon hareketine destek vermek amacıyla bu uygulamayı 1 aylığına ücretsiz erişime açtı.

Bugüne kadar yayınlanan tüm eski sayılara uygulama üzerinden erişmeniz mümkün. 20 Mart’ta erişime açılan 3 yeni eser ise; Mürver Ağacı (Oscar Wilde), Tekinsiz Hikayeler (Sir Arthur Conan Doyle) ve Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ve Diğer Fantastik Öyküler (Robert Louis Stevenson) oldu. Bugün baktığınızda Yaman Adam (Miguel de Unamuno), Şeytani Öyküler (Barbey D’Aurevilly) ve Bir de Baktım Yoksun (Yekta Kopan) gibi yeni eserlerin de eklendiğini görüyorsunuz.

Trendeki Yabancı

Ücretsiz de olsa hikayelerin tümüne erişebilmek için 1 aylık abonelik paketini seçerek abonelik işleminizi gerçekleştirmelisiniz. Uygulamadan memnun kalırsanız, her ay otomatik yenilenen bu paketin devam etmesine izin verebilir, Trendeki Yabancı kullanıcısı olmaya devam edebilirsiniz. Abone olmadan önce de uygulama içinde gezinerek nasıl çalıştığına ve hikayelerin nasıl görüntülendiğine bakma şansınız var.

Pek çok vurdumduymazın zorunlu olmasa da sokağa çıktığı ve hepimizin hayatını riske attığı bu günlerde, bu tür kampanyaların çoğalmasını ve bu vurdumduymaz insanların eğilimlerini de değiştirmesini dilerim. Evden takip edilebilecek kültür – sanat ve spor etkinliklerine keşfettikçe yer veriyoruz. İnsanları salgın süresince evinde kalmaya motive edecek, evinde kalanlara ise moral sağlayacak her türlü desteğe büyük ihtiyaç var. Sağlıkla kalın!

Görsel: Can Yayınları


Bigumigu Yazarı
| GENEL