Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çağdaş Fotoğraf Sanatçılarının İmzasını Taşıyan Dünya Klasikleri Kapakları

Çağdaş Fotoğraf Sanatçılarının İmzasını Taşıyan Dünya Klasikleri Kapakları

Can Yayınları kitap tutkunlarına, çağdaş fotoğraf sanatçılarının klasik eserlerin kapakları için fotoğraf çektiği “Çerçeveletilecek Kitaplar”ı sunuyor.

Kitap kapakları, kitapların yüzü gibi. Kitapla ilk bağ kurduğumuz anda da okuduktan yıllar sonra da kapağın imgesi zihnimizde yer edebiliyor. Kitap tutkunları sıklıkla fotoğraf, sinema ya da resim gibi görsel sanatlara da ilgi duyabiliyor. Bu açıdan kitapla ilişkili pek çok insan, belli bir görsel vizyona da sahip. Böyle düşünürsek yayınevlerinin ve kapak tasarımcılarının işi kolay değil. Hâl böyleyken Can Yayınları, Çerçeveletilecek Kitaplar’la hepimiz için heyecan verici bir seri ortaya koydu.

Çerçeveletilecek Kitaplar

Can Yayınları, “Can Klasikleri” olarak nitelendirdiği 20 dünya klasiğini, Türkiye’den 20 çağdaş fotoğraf sanatçısıyla eşleştirmiş ve böylece “Çerçeveletilecek Kitaplar” doğmuş. Sanatçılar bu klasikleri yorumlamış ve kitapların kapaklarında bu fotoğraflar kullanılmış. Yayınevi bu seriyle klasik metinlerin günümüzde de yaşadığını ve günümüz sanatçılarına esin kaynağı olabileceğini gösteren bir dizi yaratmayı amaçlamış.

Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş’ın Twitter’daki paylaşımına göre, kitapları Utku Lomlu tasarlamış, aşağıdaki tanıtım videosu Walks Digital tarafından hazırlanmış. Kapaklardaki fotoğraflar; Ali Taptık, Aslı Narin, Dilara Arısoy, Ege Kanar, Ekin Özbiçer, Görkem Ergun, Hasan Deniz, İrem Sözen, Laleper Aytek, Cevahir Akbaş, Metehan Özcan, Okan Bayülgen, Onur Girit, Orhan Cem Çetin, Özgür Atlagan,Selim Sume, Sevim Sancaktar, Silva Bingaz, Sinem Dişli, Yusuf Sevinçli imzasını taşıyor. Dizide yer alan kitaplarsa şöyle; Babalar ve Oğullar, Beyaz Geceler, Büyük Umutlar, Çılgın Kalabalıktan Uzak, De Profundis, Emma, Frankenstein, Genç Werther’in Acıları, Goriot Baba, Karamazov Kardeşler, Karanlığın Yüreği ve Komünist Manifesto, Michael Kohlhaas, Nedir Gene Deli Gönlünü Çelen, Notre Dame’in Kamburu, Prens, Savaş ve Barış, Vahşetin Çağrısı, Yeraltından Notlar ve Zamanımızın Bir Kahramanı.

Görsel: YouTube