Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE ile Oynarken Öğren Paneli: Play + Learn

ATÖLYE ile Oynarken Öğren Paneli: Play + Learn

ATÖLYE, 25 Ekim'de oyun tasarımı, pedagoji ve eğitim arasındaki ilişkiyi inceleyecekleri Play + Learn isimli bir panel düzenliyor.

Bomontiada’da bulunan ATÖLYE, kurulduğu günden bu yana çeşitli etkinlikler düzenliyor. Tasarımın hayata dokunduğu birçok konuya dikkat çeken ekip şimdi de Play + Learn başlıklı bir panelle karşımızdalar.

Oyun en eski bireysel ya da topluluk eylemlerinden biri. Dans gibi. Eski çağlarda sosyalleşme aracı, belki de öğrenme aracı ya da. Oyunlaştırarak eğitim, oyunun hayatımızdaki yeri de internet çağında önemli olduğunu gösteriyor bizlere. Oyun tasarımı sadece bilgisayar ya da masaüstü oyun tasarlamayı kapsamıyor. Aynı zamanda öğrenme biçimi olarak da oyun tasarlayabiliyorsunuz. Ya da alzheimer gibi hastalıkların alternatif tedavi yöntemi olarak da deneniyor.

ATÖLYE de 25 Ekim’de oyun tasarımı, pedagoji ve eğitim arasındaki ilişkiyi inceleyecekleri bir panel düzenliyor. Alya’nın kurucusu Ahmet Alpat moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, MIT Media Lab’den Edwina Portocarrero ve David Cranor’un yanı sıra, Toyi kurucularından Elif Atmaca ve BUG Game Lab’den Güven Çatak da konuk olacak. 

Dili İngilizce olacak olan etkinlik ücretsiz ve ilgilenen herkese açık. Saat 19.00’da başlayacak etkinlik 21.00’a kadar sürecek. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE